[ madflow @ 26.09.2008. 23:42 ] @
Skoro sam ugradio ADSL kod lokalnog provajdera, prvih par dana je sve fino radilo a sad mi se deshava sledeca stvar, pri surfovanju sve normalno radi ali kad pokrenem download sve ide dobro donekle, obichno par megabajta a zatim download stane, jednostavno kao da se zaledi, ne prekida se ali i ne napreduje, probao sam da sachekam ali nishta se ne menja, primetio sam da sve ide ok dok trepce activity lampica ali onda kada ona prestane da treperi stane i download, Ista stvar se deshava i kad gledam neki klip na youtube ,ne na svim klipovima. Inache ostale 4 lampice su ukljuchene non stop dok activity lampica povremeno trepne. Znachi kad pokrenem download ona ubrzano treperi jedno vreme ali nakon toga prestane. Mozhda to i nema veze ali meni deluje povezano.

Da li neko ima ideju o chemu se radI?

Inache ne znam da li to mozhe da ima veze sa nekim virusom poshto mi je nod ovih dana prijvljivao virus koji nisam mogao da obrishem
[ madflow @ 27.09.2008. 00:11 ] @
Shta uopshte pokazuje activity lampica?
[ ademare @ 27.09.2008. 12:13 ] @
Da bi dobio konkretan odgovor takvo mora da bude i pitanje. Nema potrebe da budes tajanstven "lokalni provajder" . Znaci napisi koji provajder , koji tip modema ili rutera imas ovako je suvise nejasno.
[ Slobodan Milivojevic @ 27.09.2008. 13:29 ] @
Covek koristi gronet ADSL - www.gronet.rs
[ madflow @ 27.09.2008. 13:51 ] @
Da gronet koristim, Siemens Speadstream 4100, Ethernet ADSL modem, ima 5 lampica Power Ethernet DSL Internet i Activity, prvih 4 su non stop ukljuchene a activity povremeno trepce. E sad primetio sam kad otvaram neki sajt kad uchitava ,activity ubrzano trepce, a isto se deshava i kad pokrecem download stim shto nakon odredjenog vremena lampica jednostavno stane, download se zakochi tu gde je stigao,i nishta se ne deshava sve dok ne otkazhem download, a mogu da surfujem dok je to sve zakocheno. Koristim Mozzila pretrazhivach, ona download skala se kao pomera ali podaci se ne prenose i ne menja se brzina downloada. Da li sad znate o chemu se radi???

Inache kao shto sam rekao skoro sam update-ovao nod32 i nashao mi je trojan virus u svc hostu koji ne mogu da obrishem jer je zakljuchan, pa ne znam da li to mozhe da bude uzrok ovom problemu
[ madflow @ 27.09.2008. 14:17 ] @
Sad sam probao sa download acceleratorom i isto se deshava stim shto download pukne i "zvanichno", kazhe mi da je ne moguce, skinuo je 4mb fajla od 80mb, a surfovanje radi normalno celo vreme
[ madflow @ 27.09.2008. 15:51 ] @
DA preformulishem pitanje mozhda cu onda doci do nekog reshenja

U kojim sve sluchajevima treba da radi activity lampica? DA li treba da trepca u toku celog downloada? U toku uchitavanja nekog sajta ili i nakon uchitavanja? Kako to kod vas radi

Hvala
[ ademare @ 28.09.2008. 16:09 ] @
Ako vec sumljas na taj virus, mada je mala sansa da ti bas on pravi probleme, i ne mozes da ga ocistis, ne preostaje ti nista drugo nego da formatiras HD i da instaliras ceo sistem od pocetka.

Ima li taj Gronet nekakvu tehnicku podrsku ? Oni bi bar trebalo da ti rese nedoumice kad koja dioda treba da svetli i slicna pitanja.
[ Agent Smit @ 28.09.2008. 16:39 ] @
a šta ti skidaš??torrente?možda su blokirali malo zbog toga, najbolje kontaktiraj njih
[ madflow @ 28.09.2008. 20:54 ] @
To sam i reshio da odradim prvo, nema mi druge nego da obrishem sve i instaliram ponovo, pa ako i dalje bude problema zvacu ih. Hteo sam samo da naslutim ako mogu o chemu se radi pre nego pochnem da se smaram sa tehn podrshkom, da ih ne cimam za dzaba ako me virus zeza

Ne nisu torenti vec obichni fajlovi sa rapida,sendspace-a i sl, kao i gledanje klipova na youtube-u

Inache josh jedna stvar se deshava prilokom geldanja klipova kad se tako zaledi, i pokusham da manuelno prebacim snimak u napred lampica opet proradi i klip se nastavi do sledeceg prekida, kao da lampica "zaspi" i da je potrebno da je "probudim" :) ali to je nemoguce prilikom downloada

Hvala u svakom sluchaju