[ Stranik @ 27.09.2008. 10:36 ] @
Do sada sam koristio Ubuntu, imam Realtek ethernet karticu RTL -8319/8139C/8139c+ i preko nje sam spojen na ruter i preko rutera sam povezan na internet, podesavanja se vrse standardno dinamicki preko dhcp, i sve funkcionise, e sad je problem nastao prilikom instalacije Gentoo live cd i Arch Linuxa, Gentoo prilikom podizanja sistema podesi karticu i imam internet, ali ga nemam kad instaliram sistem, on ucita modul i vidi karticu, ali jednostavno ne dobija dhcp odgovor od dhcp servera (rutera), na Archu je isti problem, vidi karticu i ucitan je modul, ali ne moze da dobije dhcp odgovor, takodje sam pokusao da dodelim staticku adresu kartici iz opsega adresa koji je odredio ruter, i pokusam da pingujem server sa statickom adresom, ali on ne odgovara, Takodje Fedora live DVD isto nema internet, a Ubuntu server mi je isto pravio problem ali posle par puta je uspeo dobiti dhcp odgovor i mreza je proradila, imam dve kartice isti model Realtek, ne znam sta je problem, ponavljam Ubuntu mi je na istoj masini (dual boot) i na njemu sve radi sta se desava ????????? |