[ dusanissimus @ 28.09.2008. 12:58 ] @
imam nameru da napravim kucni server, sa malom potrosnjom.... cekam samo da se pojave na trzistu maticne ploce sa atom procesorom server ce sluziti za skladistenje podataka i kao office server za kalendar i slicno OS ce biti ili Almahi linux ili WIN home server DA LI mi je potreba/pozeljna neka skuplja mrezna karta (PCI - 32 bit, moze i PCI 2.2)? maticna ploca na sebi ima integrisanu karticu, samo me brine da li je ona dovoljna ili mi za gladak rad treba nesto jace? odgoovr mi je jako vazan jer ce on diktirati moje dalje poteze? napominjem da su moja iskustva sa mrezama relativno ogranicena. zapravo ce ova mreza biti poligon za eksperimente za mene i na njoj cu uciti dosta... jos jedna stvar imam TP-link 8920G ruter/ADSL modem. da li ce on zavrsiti posao ili mi treba nesto jace? napominjem da imam trenutno 1 laptop i 1 desktop kada sva mreza bude gotova imacu 3 laptopa 3 GSM telefona opremljena wirelessom (koristicu ih za Skype preko Fring-a) 1 desktop konektovan zicom, 1 home server i 1 desktop povezan wireless osim toga planiram kupovinu jednog mreznog stampaca (ne znam da li ce biti zicni ili wireless) sav wireless ce biti ili Super G (TP-link 108 mbs) a u perspektivi N ili nesto jace |