[ Popac86 @ 29.09.2008. 00:57 ] @
Imam plocu p4p800-se. Ne paznjom sam pokvario oba sata konektora na njoj pa sam pazario pci karticu koja na sebi ima 4 sata konktora i 1 ata. Zanima me kako i dal moze preko te kartice da instaliram widnows na mom wd 320 gb sata. Sada za win koristim maxtor 20 gb, 5400 rpm i naravno spor je i hteo bih da mi win bude na wd. Trgovac mi je rekao da moze na tako povezanom hardu da se instalira wind ali ja " ne umem". U xp posle instalacije drajvera za tu karticu pojavi mi se wd 320gb u my computer ali nema ga u biosu. Kad krene instalacija windowsa dodjem do dela kada treba da odaberem hard na kome ce se instalirati windows u ponudi mi je samo maxtor od 20 gb.

Dakle pitanje glasi. Da li ima neko podesavanje u biosu ili mora update biosa ili ne moze da se inastalira windows na sati prikacenoj preko pci kartice ???
[ Popac86 @ 29.09.2008. 20:47 ] @
resio sam problem. Trebalo je da prebacim drajvere za moju pci serial ata na nekom flopiju i uz pomoc njega prepozna mi racunar hard i posle sve je lako. Nasao sam uputstvo u pakovanju i eto.
[ dusanissimus @ 08.10.2008. 00:29 ] @
blago tebi....ja sam se otelio dok nisam nasao ispravan floppy i ispravnu disketu....to je meni ipak daaaaaaavna proslost...