[ James @ 29.09.2008. 12:48 ] @
| Pozdrav svima,
u zadnjih 7-10 dana imam veoma cudan problem sa Sezampro ADSL-om koji se manifestuje prilikom download-a.
Imam 1,5 MB adsl koji prilikom download-a ne ide brze od 30-45 kb/s (testirano skidanjem sa Google-a, Microsoft-a "brzih servera") bez korsicenja download akseleratora. Kada sam probao da korsitim DAP brzina skidanja sa google-a je porasla na regularnih 155-159. Medjutim najcudnije je sto skidanje fajla sa sezama (www.sezampro.rs/uputstvo.zip) dirkeno iz browsera ide normalnom brzinom 155kb/s+. Do pre 10 dana 155 kb/s download je radio sasvim normalno iz browsera nisam morao da koristim download akseleratore. Ovo se desava na sva 3 racunara koja koristim u kuci. Da li ima neko ideju sta moze da bude u pitanju?
Hvala
|
[ Strale @ 29.09.2008. 14:03 ] @
zadnjih dana i ja imam slicnih problema paket 512 ali nekad ne prelazi 30 KB/s
[ dukes @ 30.09.2008. 20:37 ] @
Isti problem i kod mene.
[ bobiska @ 30.09.2008. 20:58 ] @
Isto, samo nisam probao sa akceleratorima.
[ boban779 @ 30.09.2008. 21:12 ] @
Sad sam proverio i ja. Skidao sa Microsofta.
Firefox 20ak KB/Sec
IE 35 KB/Sec
Flashget Full speed.
[ V.i.P.e.R @ 01.10.2008. 12:09 ] @
Isto i kod mene... samo sto kod mene zadnjih mesec i vise dana je tako... Slao im mail-ove, zvao par puta, ali nista... Tako da ne znam sta da ti kazem... kazu da je kod njih sve u redu, a meni internet katastrofa... Ako ne rese to uskoro prelazim kod nekog drugog...
Evo linka gde sam nesto detaljnije opisao moj problem... http://www.elitesecurity.org/p2067058
[ stonex @ 01.10.2008. 17:57 ] @
Evo upravo isprobao - Opera 9.52 na XP pro sp3 - Sezampro na 1024 k : Sa Microsoft sajta pocelo je brzinom od 40 kb/s pa je ubrzavalo polako do 90 kb/s da bi se brzina stabilizovala oko 80 kb/s . Uputstvo.zip sa Sezamovog sajta je islo brzinom od 105 do 108 kb/s . Srbija je ovo,bre !
[ Strale @ 01.10.2008. 19:51 ] @
Zaboravili ste da telekom uskoro treba da poveca brzine i da je do telekoma. Link uzimamo od telekoma a ne od sezama
sezam samo prodaje telekomov link
[ James @ 01.10.2008. 21:43 ] @
Istina je da uzimamo link od Telekoma ali zasto kod mene na poslu gde imamo isto 1,5 adsl non stop pici brzina 155kb/s+??? Ja sam ubedhen da je ovo nesto do Sezama, sinoc sam ih zvao i lik iz Call centra me je odmah uputio na [email protected]. Izgleda da mi nismo jedini sa ovim problemom. Bas me nervira da im placam cenu za 1,5 a da imam brzinu 0,5. Da li postoji jos neki provider koji nudi slicnu kombinaciju kao sezam@home?
[ ivanmil @ 01.10.2008. 22:19 ] @
Citat: Strale: Zaboravili ste da telekom uskoro treba da poveca brzine i da je do telekoma. Link uzimamo od telekoma a ne od sezama
sezam samo prodaje telekomov link Tako je, ali na Sezamu je da zakupi dovoljno veliki link za sve korisnike, što izgleda nije slučaj. Ove priče više ne drže vodu, barem kod mene, jer sam skoro prošao kroz sličnu situaciju sa Veratom (podrška me je ubeđivala u svašta, a naročito u te Telekomove "sabotaže"). Epilog svega toga je da čim sam promenio provajdera, brzina je postala konstantna i bez i najmanjih problema. Sad napokon mogu da odgledam nešto na YouTube-u (između ostalog) k'o čovek, a ne da mi secka svake 2 sekunde. Meni to miriše na pretrpani link, u poslednje vreme izuzetno čestu pojavu kod velikog broja ISP-a.
[ Markoxxx @ 01.10.2008. 22:32 ] @
znaci, sezam je preopteretio link... treba ga menjati :) posto se i kod mene isto desava ;)
[ calexx @ 01.10.2008. 23:17 ] @
Ostaje nešto nejasno, ako se skida direkt, onda je usporeno, ako se skida nekim DL menadžerom, sve ide punom brzinom. Meni liči da je link tu samo se čudno ponaša. Proveriću malo kasnije nekoliko varijanti, moje iskustvo sa Sezamom je da je link uvek pun osim jednom kada nisu mogli da dokupe pošto neko iz Telekoma nije došao na dogovoreni sastanak o tome.
[ Strale @ 01.10.2008. 23:24 ] @
Mozda telekom nesto cacka centrale pa bez obzira sto ti je setovan port na tu brzinu kad oni mogu da ti sejpuju kad oce
[ James @ 02.10.2008. 10:47 ] @
Kako se niko iz tehnicke sluzbe nije udostojio da odgovori na pitanje, kontaktirao sam Dajana Ristanovica direktno preko maila. Covek mi se javi u jutros (mail sam poslao juce oko 23h) i evo njegovog odgovora
Citat:
Planirano je da se sredinom septembra svi linkovi utrostruče i da korisnici dobiju veće brzine prenosa po istoj ceni, ali se to zbog nekih internih reorganizacija u Telekomu prolongiralo najpre za početak oktobra, a onda za sredinu oktobra. Zbog toga su neki kapaciteti, koji su bili korektno dimenzionisani uz neku umerenu rezervu, sada preopterećeni a ne mogu se širiti pojedinačno jer se svaki dan očekuje "sistemsko" povećanje.
Da li se to odnosi na tvoju centralu bojim se da ne znam, ali pogledaću kada se vratim i javiću ti sredinom naredne nedelje. U svakom slučaju, stvari će se srediti u bližoj budućnosti i korisnici će dobiti brži ADSL. Kada tačno - zavisi od Telekoma.
Znaci ne ostaje nam nista drugo nego da se strpimo :(
[ James @ 03.10.2008. 07:22 ] @
Javili su mi se juce (oko 16h) i iz tehnicke podrske, evo maila:
Citat:
Postovani,
Performanse linka kojim raspolaze Sezampro trenutno jesu nesto losije zbog
intenzivnih radova na mrezi i uvodjenja u eksploataciju nove opreme.
Propusni opseg linka bice u veoma kratkom roku prosiren. Nasa je procena da
cete vec za jedan ili dva dana imati pristup koji ce biti u skladu sa vasim
ocekivanjima i ranijim iskustvima.
Molimo vas i da uvazite nase izvinjenje zbog kasnjenja odgovora.
Srdacan pozdrav,
Antic Sasa
Ad' da ih drzimo za rec
[ calexx @ 03.10.2008. 09:06 ] @
Prema njihovim informacijama, ta unapređenja bi trebalo da rade u nedelju u zoru. Imam običaj da im verujem pošto njihove usluge u raznim oblicima koristim ... uh, ima već 19 godina a sam ADSL skoro dve.
[ Markoxxx @ 03.10.2008. 09:44 ] @
da da.. i ja sam pre neki dan pricao sa jednim covekom iz Nisa, kazu da je problem do telekoma sto se tice povecanja brzina i da ocekuju da ce stvar biti sredjena do 15.
mada, nista me ne bi cudilo :)
[ James @ 03.10.2008. 19:02 ] @
Upravo sam probao download sa Microsoft site-a: iz Firefox-a brzina je bila 155kb :). Izgleda da su sredili.
[ djux66 @ 06.10.2008. 18:03 ] @
Imam ADSL HOME 512/64 kod Sezama već jedno 2 god. uvek je sve bilo ok, ali u poslednja 2 meseca jako mi usporava veza pogotovo nije isti protok u toku dana. Naime rano ujutru i kasno uvece DL mi ide do standardnih 52 KB/s koliko je bilo i ranije ali popodne u toku dana opadne i do tričavih 16 KB/s, otvara mi stranice tri sata, baš je lošije nego pre. Jel ima neko slična iskustva? BTW živim na Vračaru
[ stonex @ 06.10.2008. 22:30 ] @
Citat: djux66BTW živim na Vračaru
BTW na istoj ovoj strani , samo malo nize http://www.elitesecurity.org/t...an-problem-sa-Sezampro-ADSL-om
[ captain apollo @ 12.10.2008. 14:22 ] @
I meni se to desavalo ali sada vise nema toga. Pucala mi veza 50 puta dnevno i zalio sam se. Vise mi ne puca tako cesto niti je slabiji protok.
[ V.i.P.e.R @ 13.10.2008. 17:38 ] @
Hm.. zadnjih nedelju dana jeste bilo sve OK, tj 160 kB/s prema vecini servera (rapid je radio bez problema), ali koliko sam primetio juce i danas slicna prica kao i pre... Rapid prekida svakih par sekundi, protok je opet nizi itd... izgleda da im je opet link preopterecen... a taman sam uplatio za 3 meseca, mislio da su konacno sredili link i da ce da radi bez problema kad ono opet ista prica... bas lepo...
[ djricky @ 13.10.2008. 21:11 ] @
ne branim nikoga, ali... precesto problem nije kod provajdera... evo sad sam proverio sa kolegom iz Sezampro-a, link im nije prepunjen itd...
[ boban779 @ 13.10.2008. 21:20 ] @
Možda nije do njih ali meni veza puca nekoliko puta u toku dana po 5 do 10 minuta.
[ Krilin @ 15.10.2008. 14:05 ] @
bas mene briga sta oni rade fakat je da nista zivo neradi kako treba i da stetti nama korisnicima najvise.Oni bi trebali da kao izvinjnje nam daju metra dana besplatnog neta
[ Decorated Emergency @ 21.10.2008. 23:52 ] @
jaooo, sta se desava sa ovim ADSLom ?!?
danas mi je pukla veza 2 puta, a kada skidam neki fajl ide max 25-30kb/s!
imam konekciju 1mbit, btw..
[ bobiska @ 22.10.2008. 18:29 ] @
Mozes da imas i 300Mb/s, ako skidas sa free rapidshare-a, ili nekog bednog servera, to ti je, sta ti je...
Probaj nesto sa Microsofta i to ti je pravi test downloada.
Btw, sa tvojih 1 m(ili) b/s, to je neverovatno brzo :)
[ stonex @ 22.10.2008. 22:06 ] @
Evo ovako je vec neko vreme :(
Inace 1024/128
[ Yeovil @ 23.10.2008. 21:16 ] @
Sezam puca samo tako u zadnje vreme. Ne mogu da zamislim sta ce se desiti kad krene dupliranje protoka, kakav ce to karambol biti.
[ stonex @ 24.10.2008. 00:22 ] @
Meni srecom ne puca , ali je brzina konstantno -20% !
[ bachi @ 24.10.2008. 07:35 ] @
Citat: Yeovil: Sezam puca samo tako u zadnje vreme. Ne mogu da zamislim sta ce se desiti kad krene dupliranje protoka, kakav ce to karambol biti.
Da potvrdim i ja. U poslednjih nedelju dana pukne više puta u toku radnog vremena. Vikendom su prekidi češći. Koristim ga na poslu, biznis paket.
Do pre nedelju dana je radio ok. Bilo je prekida, ali možda 1 - 2 puta mesečno.
Naravno, njihovu tehničku podršku je nemoguće dobiti, jer imam utisak da drže slušalicu podignutu. :(
[ James @ 13.11.2008. 13:20 ] @
Meni je Szampro opet poceo da trokira. Juce sam poslao sledeci mail, pa vam javljam sta su mi odgovorili
Citat:
Postovani,
na zalost primoran sam da Vam ponovo pisem povodom istih problema koje sam imao pre dva meseca. Nakon ubrzanja interneta na 2mb i pocetnog odusevljenja shvatio sam da vise nemam 2mb nego ni 1mb :(. danas sam vrsio detaljna testiranja i rezultati su sledeci:
uputstvo.zip skida brzinom od 198-212 kbs sa vaseg sajta
fajl sa microsoft servera skida brzinom od 80-105kbs, kada sam pustio simultano 2 fajla oba su isla brzinom od po 76 kb
fajl sa google server skidao je brzinom ispod 100kbs
speed test(znam da nije relevantan ali cisto poredjanja radi) pokazuje brzino od 1200kbs.
Kako se moj rad na internetu ne svodi na skidanje samo vaseg fajla, molio bih vas za iskreni odgovor: jesam li ja budala sto placam 2mbs a imam realno 756kbs ili Vi imate nameru da uradite nesto povodom ovoga???
Da li jos neko ima slicnih problema
[ Strale @ 13.11.2008. 13:29 ] @
Microsoftov server je u zadnje vreme usporio i ogranicava download po svakom ko downloaduje. pokusaj da downloadujes neku linux distribuciju evo nekog linka http://www.ubuntu.com/getubuntu/download
[ James @ 14.11.2008. 07:30 ] @
Hvala Strale probacu.
U medjuvremenu sam dobio sledeci odgovor od Sezama
Citat:
Postovani,
Korisni propusni opseg ADSL linije koja radi po specifikaciji
ITU G.992.1 ADSL (G.DMT), kao sto je i vasa, je 80-85% od punog opsega. 15-20%
ovog propusnog opsega koristi se za komunikaciju sa ADSL uredjajima u centrali
i, dalje, za komunikaciju sa sistemom Sezampro. Teorijski, to znaci da bi
brzina download-a mogla, u idealnim uslovima (kada, na primer, preuzimate neki
fajl direktno sa nekog od servera naseg sistema) priblizno 200 K. Navodi vase
poruke ukazuju da ste postigli brzinu od 212 K.
Navodi vase poruke takodje ukazuju da ste vrsili testove brzine. Ponovo cemo
naglasiti da su meraci brzine apsolutno nepouzdan pokazatelj koji ne mozemo
koristiti za detekciju problema.
Brzina ADSL prikljucka mora biti tacno podesena i ne sme odstupati od
definisanih 2048/192 kbps.
Ovo je vrednost koja se moze garantovati, za razliku od brzine protoka i
brzine preuzimanja podataka, koja zavisi od isuvise cinilaca na Internet mrezi
na koje nas sistem nema nikakav uticaj.
Kojom brzinom cete preuzimati fajl sa udaljenog sistema i nekog udaljenog
servera zavisi od kapaciteta i kvaliteta linka tog sisteama, opterecenje,
postavljenih ogranicenja i td.
Nasa je obaveza da vam pruzimo brz i kvalitetan pristup Internet mrezi. Moramo
naglasiti da zaista postoje faktori na koje ne mozemo uticati i koji su van
nase kontrole.
Srdacan pozdrav,
Antic Sasa
SezamPro korisnicki servis
Sta reci
[ dejande @ 14.11.2008. 07:51 ] @
Citat: James: Hvala Strale probacu.
U medjuvremenu sam dobio sledeci odgovor od Sezama
Sta reci
na ovakav bezobrazluk ja bih odmah izgovorio DAJTE MI MIGRACIONI KOD
[ Slobodan Milivojevic @ 14.11.2008. 11:36 ] @
Eto sta cini Telekom ovim povecanjem brzina, a ne smanjivanjem veleprodajnih cena. Kad Sezam, drugi po velicini ADSL provajder ima probleme, sta li i kako li drugi rade...
A ratel lepo cuti, jos ni SBB-u nisu izdali dozvolu za nezavisni link. Ja stvarno ne znam sta vi ljudi ocekujete? 1Mbit kod Telekoma je reda velicine 14000 dinara, port za 768k je oko 800din, znaci da vam provajder za oko 400 dinara mora da obezbedi 768k - 14% = 660Kbps, a to njega kosta 9000 dinara. To znaci da provajder mora da proda 20 puta vise protoka nego sto ima da bi bio na nuli.
Neka je u praksi to 30 puta vise, sto znaci da 29 korisnika mora da ne koristi svoj link u odredjenom trenutku da bi vi imali punu brzinu. To je glavni uzrok problema.
[ Strale @ 14.11.2008. 12:36 ] @
Ja merim brzinu svog adsl-a na skidanje linux distribucija i netacno je da sezam uskracuje korisnike. ja sam na 500 m od centrale i nikad nije zezalo sa brzinom. Mi koji smo na adsl-u koristimo telekomovu infrastrukturu prema tome nemora da znaci da je do sezama
[ James @ 14.11.2008. 20:18 ] @
Evo rezultata testiranja:
linux sa gornjeg linka iz FF skida brzinom od 110kb koja padne posle par minuta na 80-100kb.
Kada sam probao preko flash get-a on je drzao stabilnih 200-210 kb sto je upravo ona brzina koju placam.
Ocito je da FF kada downloaduje skida u jednom thread-om a flashget vuce iz vise thread-ova. E sada problem je u tome sto ja ne surfujem netom preko flashgeta nego preko FF i znatno se svi sajtovi sporije ucitavaju kod mene kuce (na Sezamu) nego na poslu gde se koristi Telekomov ADSL (isto 2 mb). Da li ima neko ideju kako naterati FF da sa nekoliko konekcija vuce strane???
Citat: dejande: na ovakav bezobrazluk ja bih odmah izgovorio DAJTE MI MIGRACIONI KOD
Ja bi odavno trazio migracioni kod ali mi sezam odgovara sto za 1400 ima 2mb i na svakih 2 meseca dokupim 2gb za 500 din sto znaci da za 1.650 imam 2 mbita net, sto niko ne nudi. Zato mi je i brzina surfa bitna jer 95% interneta koristim za surfovanje, za download koristim link na poslu
Citat: Strale: Ja merim brzinu svog adsl-a na skidanje linux distribucija i netacno je da sezam uskracuje korisnike. ja sam na 500 m od centrale i nikad nije zezalo sa brzinom. Mi koji smo na adsl-u koristimo telekomovu infrastrukturu prema tome nemora da znaci da je do sezama
Jasno mi je da to moze da bude i do Telekoma, ali zasto onda kad sam bio na 1,5mb bez problema je skidao i FF brzinom od 165kb/s a sada kada smo na 2mb skida 100kb???
[ Strale @ 14.11.2008. 21:19 ] @
Mozda je u centrali sjebano nesto posle povacanja brzina
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|