[ tilager @ 01.10.2008. 15:03 ] @
E ovako, u firmi smo kupili wireless router Linksys WRT310N kako bi mogli da koristimo cari bezicnog interneta i kako bi oslobodili masinu koja je do sherovala net. Sve je bilo super dok narednog dana nismo probali da posaljemo mail i dobili odgovor iz Outlooka da ne moze da pristupi SMTP serveru koji nam hostuje Sezam. Za svo to vreme mozemo da primimo mail-ove. Kako smo i ranije imali problema sa mail serverom i SezamHostingom ja odmah okrenem njih da ih pitam sta se desava. Nakon nekoliko sati pokusavanja dobijem ih i posle par minuta otkrijemo da nam je port 25 blokiran, a port 110 naravno otvoren. I tu mi ljudi iz teh podrske Sezama kazu da nismo jedini i da to najverovatnije ISP (Radius Vektor) blokira port 25. Nista nazovem ja i Radijus Vektro da ih pitam da li nam je blokiran port 25, na sta sam saznao da nije. Nista ajd da ne pravaim odma lom, probam ja da skinem router i direktno nakacim onu staru masinu direktno na modem da vidim da li ce tako da posalje mail. I desi se neocekivano, svi mail-ovi su bili poslati. Uvidevsi to krenuo sam da gledam podesavanja u router-u ne bih li nasao negde nesto gde pise da router blokira port 25 i ne nadjoh nista. Zato molim nekog ko zna u cemu je problem da mi najhitnije moguce odgovori kako da odblokiram port 25 a da pri tome zadrzim router. Unapred hvala svima |