[ anon63974 @ 02.10.2008. 13:21 ] @
Posto mi se Windows XP poprilicno usporio, rešio sam da ga ponovo instaliram. Posle instalacije winxp sp2 javilo se nekakvo čudno krčanje i šum tokom reprodukcije muzike. Instalacija je obavljena apsolutno po p.s.-u, sa najobičnijim winxp sp2 (ne nekim extravagantnim repackom) i instalirani su drajveri koji su dosli uz računar, a koji su savršeno dobro radili u prethodnom windows xp sp2 (instaliran sa istog diska kao i sada). Po meni, prilično je nemoguće da se pojavio neki kvar u hardveru u toku instalacije novog OS-a. Dakle greška bi morala da bude u BIOS-u (koga nisam dirao pre nove instalacije) ili u drajveru ili u microsoftovom HD kodeku (mislim da je to patch kb888111). Pokušao sam da poisključujem sve od hardvera što mi ne treba da bih oslobodio irq-ove, pošto sam mislio da se možda zvučna sudara sa nečim, međutim nije upalilo. Reinstalirao sam drajvere. Ni to nije upalilo. Ponovo instalirao kompletan winxp i ni to nije upalilo. Vraćao BIOS na setup defaults... nije upalilo. Ploča je Gigabyte ga-p31-ds3l, a zvučna je, dakle, integruša. Posle toga sam pozajmio muzičku karticu od ortaka. Opet isto! Krčanje! Stavim slušalice, da bih eliminisao mogućnost da su zvučnici i opet krčanje! Sledeće je da probam sa drugim napajanjem. Možda ovo iz nekog razloga više ne daje korektan napon. Da li neko ima nekakvu ideju? |