[ Okram_marko @ 02.10.2008. 19:59 ] @
Lijep pozdrav,

Naslov govori vecinu stvari. Taj exe se vrti preko stika i sl. Autorun fazoni. Problem je u tome da ga zadnji ESS sa update-om nije ni namirisao. Pored ovoga, ima tu jos gamadi, ali da predjem na rijesavanje.
Imam mrezuo od 10 racunara, server win 2003. Koristio sam ESS na svim racunarima, ali mi je firewall pravio problem sa domenskim kontrolerom. Firewall je blokirao sve.
Stvar je u tome da se na ESS firewall ne moze ugasiti za stalno. Svaki put kada se PC starta, ESS se pokrene sa svim opcijama ukljucenim.
Ako netko zna kako da ovo iskonfigurisem, neka javi.

E sada, kako zelim dobru zastitu i ovakvu okolinu za rad, sta preporucujete??
Vidio sam ostale postove. Svatko svasta predlaze itd. Jedan cisti ovo, drugi cisti ono.
Hajde recimo da stavim samo NOD32 antivirus, a za firewall stavim neki drugi program koji mogu malo bolje podesiti da mi ne pravi probleme pri logiranju, djeljenju fajlova i sl??

Bio bih zahvalan na svakoj pomoci.
[ C.R.E.A.M. @ 02.10.2008. 22:15 ] @
Comodo 3. Iskljuchi Defense + u njemu koji smara i vozi.
[ Okram_marko @ 03.10.2008. 22:17 ] @
Mozes li molim te biti malo kontretniji??
Iskljucim ja fireall ali se taj isti nakon restarta ponovno aktivira.
[ C.R.E.A.M. @ 03.10.2008. 22:30 ] @
Pitao si koji firewall. Preporuchujem Comodo, samo mu iskljuchi Defense + jer smara.
I hajde recimo da ne stavish taj Nod 32. Nadji neki drugi antivirus.
[ magna86 @ 03.10.2008. 22:32 ] @
Citat:
I hajde recimo da ne stavish taj Nod 32. Nadji neki drugi antivirus

stavi avast free npr...bilo sta samo ne taj nod
[ kristi1 @ 04.10.2008. 07:32 ] @
Evo kao sto ti preporucuju, stavi Avast (po meni bolji od Noda) i Comodo pro.
Kod Comodo idi na Defense+/ advanced/ defense+setings/ disable
Zatim omoguci mrezu, Firewall/ Stealth ports wizard/ next/ pa na my network zone postavi local area network1, pa oznaci "a new network zone" i tu postavi IP adrese od -do za mrezu. Tako isto uradi i ako imas local area network2 (to ce ti vec biti ponudjeno). Ako se ne budes snaso javi se. Subnet mask nemoj da stavljas.
[ hajduk7 @ 04.10.2008. 08:27 ] @
Pronadji prvo taj fajl na svim mogucim startup-ovima. Znaci pogledaj dal ga ima u fajl Autoexec.bat vidi dal ga ima u folder startup, onda ga pretrazi registry bazi. Svuda gde ga pronadjes obrisi ga, onda ga nadji u komp ako nece da ga obrise iskljuci ga iz procesi pa ga obrisi. Ako ga prilikom restarta ponovo pokrene uradi sve ovo isto pa ga onda obrisi iz Safe Mode
[ Okram_marko @ 04.10.2008. 21:27 ] @
Hvala na preporukama. Evo skinut cu navadeni software pa probati. Nadam se da necu imati problema .
Javim vam se ako sta zapne.
Samo me cudi da ovaj nod nije otkrio ovo smece. Zaista inenadjujuce .
Dosta price, bacam se na posao.
[ C.R.E.A.M. @ 04.10.2008. 21:48 ] @
Taj Nod je shou od antivirusa.
[ Okram_marko @ 05.10.2008. 18:19 ] @
Citat:
kristi1: Evo kao sto ti preporucuju, stavi Avast (po meni bolji od Noda) i Comodo pro.
Kod Comodo idi na Defense+/ advanced/ defense+setings/ disable
Zatim omoguci mrezu, Firewall/ Stealth ports wizard/ next/ pa na my network zone postavi local area network1, pa oznaci "a new network zone" i tu postavi IP adrese od -do za mrezu. Tako isto uradi i ako imas local area network2 (to ce ti vec biti ponudjeno). Ako se ne budes snaso javi se. Subnet mask nemoj da stavljas.

Evo instalirao i postavio kako si rekao. Sada jos da testiram. Avast vec skenira, vidjet cu rezultate. Evo, u trenutku dok ovo pisem pronalazi malu gamad.
Jos jedino ovaj COMODO Firewall da postimam. Vidim da ima finih opcija i mogucnosti. E sad ga jos valja ustimati kako treba.

Molio bih da netko navede koje stavke treba aktivirati/deativirati, koje portove zatvoriti da bi imao sto bolju zastitu.
[ kristi1 @ 05.10.2008. 18:53 ] @
Kod Comodo idi na Defense+/ advanced/ defense+setings/ disable, ovim ces iskljuciti proaktiv zastitu da te ne smara za svasta. Za ostalo imas "Help" u samom programu pa mozes sam da ga proucis na tenane.