[ cope.rs @ 03.10.2008. 00:02 ] @
Ne znam kako ovo da pitam osim da samo objasnim situaciju.

Dakle, uzmimo GMail u kome čatujem sa nekim. Zatim otvorim neki drugi prozor, bilo koji. Browser, koji god da je, je sada izgubio focus.

Kada sagovornik nešto kaže, u taskbaru krene narandžasto blinkanje i title se promenio u nešto kao "milojko kaže...".

Title znam kako da promenim, ali to narandžasto blinkanje nisam provalio

Jel zna neko?
[ Aleksandar Ružičić @ 03.10.2008. 09:49 ] @
hmm... nisam to radio nikada niti sam gde video (gtalk unutar gmail-a sam iskljucio cim su ga ubacili :p) ali mozda da pokusas sa window.focus(), nisam siguran da li window objekat uopste i ima focus metodu ali probaj...
[ cope.rs @ 03.10.2008. 11:05 ] @
Pa nisam siguran da je to rešenje jer bi to, ako radi, preuzelo focus i taj window bi onda bio na vrhu. A to je no-no. To mene prvog izluđuje kad neki prozor preuzme focus bez moje želje. A to se obično desi kad na nekom drugom mestu kucam nešto podugačko...

Znači ne bih da window otme focus već samo da se javi korisniku i da mu tako skrene pažnju da bi možda trebalo da pogleda šta se desilo.

Uzeo sam GMail kao primer samo. U principu svaki prozor nekog programa koji nije u focusu to može da uradi kad se nešto bitno promeni...
[ Aleksandar Ružičić @ 03.10.2008. 12:27 ] @
pa ja mogu da ti dam kako to da uradis pomocu winapija ali dzaba ti to kad ti winapi ne mozes da zoves iz javascripta na tvojoj strani :)

a mozda da pokusas ovako nesto:
Code:

function flashTitle( title )
{
   var i = 0, text = title,

timer = setInterval(function()
   {
       document.getElementsByTagName('title')[0].innerHTML = i++ & 1 ? text : '';

if ( i == 5 ) clearInterval( timer );  

}, 700);

}

flashTitle( 'milojko says: ...' )
[ cope.rs @ 03.10.2008. 13:11 ] @
Nije loša ideja. Verovatno ću to i da ubacim umesto trenutnog statičnog "Milojko kaže..." ali bih ipak voleo da provalim kako to GTalk radi