[ Vladimir_Laketa @ 03.10.2008. 17:39 ] @
Zanima me jedna stvar!Kada se ukljuci lap top pojavi se login i password,sto znaci da se ni ne podigne sistem.Verovatno je nesto podeseno u BIOS-u u opciji security.Mene zanim da li postoji mogucnost za se ta sifra provali ili onesposobi da bih mogao da komp pokrenem normalno.Ne radi se o zloupotrebi vec da je zaboravljene sifra. Unaperd zahvalan!
[ Milan Gligorijevic @ 03.10.2008. 19:27 ] @
Citat:
Verovatno je nesto podeseno u BIOS-u u opciji security
Citat:
Ne radi se o zloupotrebi vec da je zaboravljene sifra

Ovo mi nikako ne ide zajedno. Ako si osigurao laptop, valjda znaš gde si postavio password?
[ combuster @ 03.10.2008. 23:08 ] @
mogao je da uzme polovnjak od nekog i da je zaboravio password taj sto mu je prodao... obrati se nekom od servisa, pomaze jedino praznjenje cmos-a sto ti ne bi mogao da uradis - posto vec pitas kako...
[ marko87 @ 10.10.2008. 00:17 ] @
Probas da ga otvoris i da mu izvadis bateriju na kratko. Tako je moj bratu uspeo na Compaq Presario M2000.
[ eric.cantona @ 10.10.2008. 07:34 ] @
često ni vađenje baterije ne pomaže
[ Binary Mind @ 11.10.2008. 10:32 ] @
Kod razlicitih laptopova je to drugacije odradjeno. Kod nekih pomaze vadjenje baterije a kod nekih je to drugacije odradjeno, tako da cak ni vecina servisera ne moze ili ima velikih problema (cak ponekad postoji rizik da se laptop osteti) da resetuje BIOS shifre. Sve zavisi od toga koji je laptop u pitanju.
[ bttp @ 12.10.2008. 14:57 ] @
Ako je teško izvaditi bateriju, a u većini slučajeva jeste, moguće je na kratko nečim (malim šrafcigerom) "prespojiti" žice kojima je baterija povezana. Na taj način se na trenutak, kratkim spojem, prekida napajanje i na taj način resetuje CMOS.

Sve zavisi od toga koliko si vičan takvim zahvatima.
[ ns21 @ 10.11.2008. 22:19 ] @
Kupujem zakljucane kompjutere.