[ boccio @ 06.10.2008. 13:18 ] @
Posle celog jutra drndanja, brauzanja neta i kliktanja na sve moguce i nemoguce, jednostavno nemam vise ideje kako da povezem mrezni stampac... Ja sam na OS X 10.5.5, ostali racunari u mrezi su kombo XP/Vista/Ubuntu. Mreza je p2p preko LAN/WLAN. Stampac je na XP masini, Samsung SCX-4521 i share-ovan je. Svi ostali racunari su se uredno povezali na njega i stampaju. Ja ne vidim stampac u Printers & Faxes, niti ikako mogu da mu pristupim. Da eliminisem bilo kakav problem non-OSX prirode, uredno sam instalirao drajver za stampac i odstampao test page sa instalirane Viste Business preko Parallels Desktopa. Dakle, gorepomenuti Printers & Faxes apsolutno ne vidi stampac u "Windows" tabu, iako svim share-ovima na toj masini uredno pristupam preko sambe. ![]() Ne mogu nikako da ga nateram da prihvati smb://192.168...etc, kao adresu mreznog stampaca. To me posebno nervira. Kada pokusam da pristupim preko sambe stampacu, dobijem ovu poruku. ![]() Any ideas? Na webu sam svasta video, od instaliranja GhostScript do nekih mambo-jumbo gluposti... Ali resenja nema :( |