[ Beltrammi @ 07.10.2008. 09:19 ] @
| Bio sam u hotelu u kome nema kljuc. Na recepciji uzmu karticu sa magnetnom trakom preko kompjutera je isprogramiraju i onda se ta kartica gurne u bravu odozgore i tako otkljucavas sobu. Sistem mi se mnogo svidja jer nema vise gubljenja kljuca i onako izgleda high-tech. Da li neko radi ove stvari da mi malo objasni celu semu ili mozda zna firmu u Srbiji koja se time bavi.
Bio bih zahvalan. |
[ mobilenrg @ 07.10.2008. 09:30 ] @
Hmm..., kako to mislis nema vise gubljenja kljuca. Ta se kartica gubi isto kao i kjluc, problem je u ljudima a ne u sredstvu.
Sve ima svoje mane i prednosti tako je i u konkretnom slucaju. Postoji kod nas vise firmi koje rade te sisteme, malo se vise potrudi oko pretrage na net-u.
To bi trebalo da je isti sistem kao i sa id karticama za radnike ili ovlascena lica.
[ Seme @ 07.10.2008. 10:39 ] @
Pogledaj na
www.mikroelektronika.co.yu. U svom prodajnom programu imaju plocicu citac RF ID kartica mislim da je negde oko 20e i takodje prodaju same kartice po ceni od 1e. Pa pljuni u sake i napravi sebi elektronsku bravu. pozdrav
[ buljko @ 07.10.2008. 10:42 ] @
Nista skuplje a komfornije resenje ti je sa RF ID karticama. CROW SC-103 Stand alone kontroler sa 10 kartica ne bi trebao preci 100 Eur. Link na PP.
[ Beltrammi @ 08.10.2008. 16:20 ] @
pogledao sam malo na netu i video da citac/pisac kartica sa magnetnom trakom kosta 300 i vise dolara. Zar je moguce da kosta toliko i da li ima negde mozda jeftinije ?
[ ptak 13. @ 09.10.2008. 20:52 ] @
Citat:
Beltrammi: pogledao sam malo na netu i video da citac/pisac kartica sa magnetnom trakom kosta 300 i vise dolara. Zar je moguce da kosta toliko i da li ima negde mozda jeftinije ?
Pa moguce je da kosta toliko cim si video cenu na netu, ako si dobro video ? a sto se tice jeftinoce, pa sigurno da postoji inesto malo jeftinije googlaj pa ces naci nesto.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.