[ DelPjero @ 10.10.2008. 12:27 ] @
Kako da zakljucam SOURCE da posetilac sajta ne moze da udje u HTML kod?
[ Java Beograd @ 10.10.2008. 14:43 ] @
A što bi to radio ? Jel se stidiš svog koda ili je nešto drugo u pitanju ?
[ Aleksandar Ružičić @ 10.10.2008. 15:50 ] @
ako ti php generise stranu:
Code:

<?php ob_start(); ?>
<html>
 .... HTML KOD OVDE
</html>
<?php
    echo str_repeat( ' ', ob_get_length() );
    ob_end_clean();
  echo '<!-- You can't see HTML code of this page becouse it's written with invisible ink! -->';
?>
[ DelPjero @ 11.10.2008. 11:31 ] @
Da li je dovoljno kopirati ovaj kod u HTML stranu?
[ Aleksandar Vasic @ 11.10.2008. 13:01 ] @
Code:
<?php ob_start(); ?>
stavi iznad tag-a <html>
a
Code:
<?php
    echo str_repeat( ' ', ob_get_length() );
    ob_end_clean();
  echo '<!-- You can't see HTML code of this page becouse it's written with invisible ink! -->';
?>
ispod tag-a </html>
[ Aleksandar Ružičić @ 11.10.2008. 13:39 ] @
lol :)
[ Prokleta_Nedelja @ 12.10.2008. 09:35 ] @
Stavi
Code:

//Ovaj kod je zakljucan
<html>.....
[ nin[email protected] @ 13.10.2008. 07:00 ] @
Postovanje

Ako se neko okomio na tebe, on ce i host-ing da ti procita a ne samo source code , ja sam potezao slicnu temu unazag pre nekoliko god, tako da ako pisem HTML procitace ga kao bukvar, ako radis sajt ili sta vec pod nekim web jezikom ne misleci na HTML neki delovi moze ostati ne citiljivi.

Ali kada sve saberes i oduzmes dodje ti na isto, tako da nije vredno truga jer uvek ce se naci neko ko ce da ti procita code

Pozz
[ Prokleta_Nedelja @ 13.10.2008. 07:12 ] @
nece ako ti je hosting dobro zasticen i ako radis sa asp.net-om pa vecinu koda kompajliras u dll
[ dreadknight @ 21.02.2009. 22:14 ] @
i onda neko uzme reflector (bar mislim da se tako zove aplikacija za razbijanje dll-ova) i svejedno ti sve procita...
Ali ako hoces da se zastitis od onih koji nece da se trude da ti citaju kod, osim da kliknu View->Source u IE, moze onako
[ ljubafm @ 17.03.2009. 14:00 ] @
Ja se izvinjavam sto upadam, jel neko zna kako se zakljucava stranica tipa, kada neko krene da snimi stranicu u html for. pa kada krene da je skida kaze page can not be saved.
Mislim kako se to postize i sta se ubacuje u kod (head ili body) tako da niko ne moze da skine stranicu na comp?

hvala
[ Aleksandar Ružičić @ 17.03.2009. 18:39 ] @
Nikako.
[ ljubafm @ 18.03.2009. 22:15 ] @
Daj ruzicicu, mozes li da budes malo opsirniji, ako nema kod u cemu je kvaka kada se desi da stranica ne moze da se snimi na save ass na comp ?

[ Aleksandar Ružičić @ 18.03.2009. 23:14 ] @
evo malo dedukcije:

- browseri moraju da preuzmu kod strane (html u opstem slucaju) da bi istu prikazali
- browseri se nalaze instalirani na tvom "kompu"
-----------------------------------------------------------------------------------
- browseri "skidaju" kod strane na tvoj komp (cak ne moras ni na "save as" da ides :D)


nije bas "skolski" primer dedukcije, ali ovaj primer to u osnovi jeste.
[ ljubafm @ 18.03.2009. 23:43 ] @
Vidi ovako, to sto se zajebavas, ni malo mi ne pomaze, a jos tuznije je sto si ujedno i moderator !

Sve sto si rekao znam, a dodatno me je sokiralo sto si rekao je - browseri se nalaze instalirani na tvom "kompu" - to stvarno nije potrebno na forumu koji ima ovakav rejting !

X puta se desi da ne mogu a snimim stranicu koji sam predhodno pogledao kroz browser.

Postoji par mogucnosti:

1. U kodu je komanda tipa ne snimaj fajl.html (da li u head ili body tagu)
2. web server je tako konfigurisan da zabranjuje snimanje stranice i propratnog sadrzaja koji je linkovan sa iste ! / mada mi nije logicno

... molim te da ako nemas odgovor na moje pitanje ostanes suzdrzan i da ne pricas stvari tipa nebo je plavo, more talasa itd!

hvala
[ Prokleta_Nedelja @ 19.03.2009. 07:00 ] @
daj nam link da pogledamo
[ kazil @ 19.03.2009. 07:43 ] @
Covek je u potpunosti u pravu, ne moze to da se uradi, sta si zapeo.
[ Nikola Poša @ 19.03.2009. 09:42 ] @
@ljubafm

Kao prvo, stvarno nema potrebe za takvim ponašanjem. Aleksandar je već dugo moderator na ovom forumu, i sasvim je opravdano na tom mestu. Nemoj prerano da donosiš sud o nekome...

A drugo, probaj neki od ovih programa:
http://www.antssoft.com/htmlprotector/index.htm
http://www.freewarefiles.com/HTML-Lock_program_43471.html
http://www.freewarefiles.com/HTML-Encryptor-V_program_6199.html

I Google-aj malo na tu temu...
[ ljubafm @ 19.03.2009. 12:00 ] @
Pa dobro, sta da mu kazem kada nije dao korektne odgovore, vec 'ne moze' itd.

Nadam se da nisam uvredio admina, a zahvaljujem se Nikoli na linkovima, to je ono sto sam u startu trazio od Vas !

Prvo sto sam i uradio je googlanje, samo nikako da nadjem bash ono sto mi treba, na ponudi je samo gomila foruma sa gomilom istih pitanja bez odgovora !

hvala
[ Prokleta_Nedelja @ 19.03.2009. 12:17 ] @
ja bih i dalje volio link ka stranici kojoj se ne moze procitati html
[ Aleksandar Ružičić @ 19.03.2009. 22:35 ] @
ocigledno je da nisi shvatio na sta sam ciljao onom dedukcijom. poenta je da se taj fajl (source stranice) vec nalazi na tvojoj masini cim mozes da je vidis.

Citat:
ljubafm:
Postoji par mogucnosti:

1. U kodu je komanda tipa ne snimaj fajl.html (da li u head ili body tagu)
2. web server je tako konfigurisan da zabranjuje snimanje stranice i propratnog sadrzaja koji je linkovan sa iste ! / mada mi nije logicno


1. tako nesto ne postoji, nikad nije ni postojalo, niti ce ikad postojati
2. kao sto rekoh stranica se vec nalazi na tvojoj masini (klijentu) tako da server sa tim nema nista (njegova uloga je samo da servira stranu, a ako je ti vidis znaci da je dobro servirao i zavrsio je svoj posao)
[ mkaras @ 21.03.2009. 14:26 ] @
Na strani http://www.mikro.rs/main/index...&mesec=12&tekstID=5030 ima nešto o HTML meta-oznakama :
Citat:

...
Posebno je zanimljiva grupa meta-oznaka kojima upravljate HTTP prenosom. One skoro uopšte ne utiču na pretraživače Weba, ali zato direktno utiču na to kako će Web čitač posetioca prikazati, obraditi ili sačuvati stranicu. Ove oznake se prepoznaju po tome što sadrže ključne reči HTTP-EQUIV.
Web čitaču, na primer, pomoću oznake: [META HTTP-EQUIV ="Cache-Control" content="no-cache"]
možete saopštiti kako da sačuva Web stranicu. Ključna reč no-cache označava da se stranica ne sme čuvati u memoriji, no-store da se stranica ne sme sačuvati na čvrstom disku, a ključne reči Public i Private označavaju da se stranice mogu sačuvati na čvrstom disku samo u javnim ili privatnim skladištima.
...

Mala dedukcija može pokazati da nije ptica sve što leti.
[ Aleksandar Ružičić @ 22.03.2009. 13:48 ] @
ok, ti setujes cache-control na no-cache i sta mene sprecava da opet vidim tvoj source tako sto cu otvoriti dom inspector ili firebug (za ff, za ie ima developer toolbar, za operu dragonfly, sa safari/chrome web inspector)?

mislim, ne vredi da se raspravljamo o ovome, (x)html je tako dizajniran da se source ne moze zastiti nikako (inace browser ne bi mogao da prikaze stranu).
[ mkaras @ 22.03.2009. 23:35 ] @
HTML Lock dosta izmeni izvorni fajl. Prilično teško je vratiti ga u prvobitno stanje. Priložiću jedan primer
[ Miroslav Ćurčić @ 23.03.2009. 12:57 ] @
Uopšte nije teško vratiti ga,
evo trebalo mi je dvadesetak sekundi.
Ima 3 meta taga i layout sa tabelama.

Manite se zaključavanja HMTL-a.
Nema načina da ga sakrijete a da ga browser može upotrebiti.
[ Aleksandar Ružičić @ 23.03.2009. 18:23 ] @
naravno da ne moze, i to je par nas na ovoj temi vec reklo.

prema tome, nema nikakvih razloga da se diskusija nastavlja pa ide pod kljuc.