[ Velimirg @ 12.10.2008. 22:07 ] @
Ovo sam postavio iz razloga sto je gospodin (necu ga imenovati) a inace je Magistar Telekomunikacija pokusao da me ubjedi da je moguce zamjeniti UPS sa jednim MEHANICKIM RELEJOM.
Pa me zivo interesuje Vase misljenje?
[ robert63 @ 12.10.2008. 22:17 ] @
Ovde je dovoljno da procitas naslov TEME i da odmah pokleknes
Da zaboravis sa koje strane je lemilica vruca,,
Da kupis 2 (dve) ovce i da pitas gde je put za Sirogojno,,,

Ehhhhhh,,gde nam je kraj,,,
Kad ce taj 22 Vek ????

Nije Veimirg pogresio,,
Kriv je onaj Neimenovani Biserko,,,,nit-brige-nit-pameti,,

[Ovu poruku je menjao robert63 dana 13.10.2008. u 01:28 GMT+1]
[ Joker @ 13.10.2008. 05:16 ] @
Ne znam da li nisi hteo da objasniš do kraja kako bi to funkcionisalo ili nisi razumeo, ili se radi o nečem trećem ? Ja sam u vreme silinih restrikcija struje (a bilo ih je ) imao pretvarač sa 12V na 220V koji je bio preko releja povezan na računar, relej je dobijao 220V iz mreže, na drugoj strani releja je bilo 220V sa pretvarača. Kada je nestalo struje relej je prabacio napajanje računara na 220V iz pretvarača. I da, dovoljno brzo da računar to ne primeti.
[ Horvat I @ 13.10.2008. 20:06 ] @
Ti si izvadio deo recenice iz razgovora da bi postigao efekat! potrebno je znati ceo razgovor da bi sudili
[ mbursac @ 14.10.2008. 07:46 ] @
Da, da moguce je. Recimo ovako: umesto UPS-a stavis jedan rele na 220 V (a poznato je da relei imaju te osobine prekostrujne, podnaponske i prenaponske zastite pa su idealna zamena za UPS), i onda kad nema mreznog napajanja, rele "prebaci" svoje kontakte da "povuku" struju iz okoline. Samo treba gledati da vazduh tu bude jonizovan, malo podesis frekvenciju da se prilagodi na mreznu, spustis napon da bi dobio vecu struju i to ti je to. Moram ovo da patentiram .
Salim se naravno .
Pretpostavljam da se taj magistar salio sa tobom inace odavno ovako nesto nisam cuo.