[ ined @ 13.10.2008. 23:17 ] @
| Zdravo
Da li ima negdje na stranici pojasnjenje, ili bolje reci da li je neko uspio povezati ova dva uređaja da rade zajedno na mrezi, tako da AP bude zakačen na eksternu antenu, a ruter na njega, pa dalje racunar i laptop na ruter?
|
[ okno @ 14.10.2008. 12:31 ] @
Kako uspostavljas vezu sa provajderom ? nakon sto si se nakacio na ssid provajdera .
[ ined @ 14.10.2008. 18:52 ] @
Uspio sam zakačiti AP na provjader, ali je on morao podesiti MAc adresu od Ap. Na net mogu da idem preko ap ali preko računara gdje je naprvljena veza sa user i pass. ali dok nije bilo veze ruter se nije htjeo zakacit na mrezu sam kada sam podesio u ruteru pppoe.
Da li neko zna kako mogu provjeriti wan utičnicu da li je ispravna?
Jer kada pingam iz rutera adresu računara ide ali adresa od Ap neće. Kačao sam ap na lan i tada ping radi sa Ap. Ali ne mogu nastimat da se ruter kača na net za stalno!
[ fade @ 15.10.2008. 11:17 ] @
Pojasni malo pitanje. A i odgovori na ono sto te okno pitao, da li upostavljas vezu sa pppoe ili vpn, vidim da ti ruter nije hteo raditi kada si ga prebacio na pppoe...
[ ined @ 16.10.2008. 14:06 ] @
Kao prvo vezu sam uspostavio preko AP ali preko računara dok ovo pišem.
Mislio sam se nakačit preko AP da on prima signal (g700), a da ruter zakačim preko WAN. Na ruteru sam podesio pppoe protokol. Ali to neide. Ne postoji veza između Ap i rutera kada ih vežem preko WAN. Iz nekog razloga neradi WAN na ruteru, dok povezivanje istih uređaja ide preko LAN i ima konkcija između njih. Da neradi WAN sam utvrdio kada sam spojio Ap na drugi ruter preko Wan gdje je radilo.
Na internet sam se mislio spojiti preko pppoe, ali nece.
[ okno @ 16.10.2008. 22:36 ] @
Mozda se podudaraju difolt ip adrese ? Promeni pa pokusaj.
[ ined @ 17.10.2008. 23:13 ] @
Nastimao sam. Falio je samo DNS od provajdera. Ako ko bude imao problema sa ovim neka samo napise u temu.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.