[ ljiljanm @ 15.10.2008. 06:22 ] @
Pošto mi se nagomilalo problema u Windowsu, odlučim da formatiram c disk i da ponovo instaliram win. Računar je notebook (Acer TravelMate 5320, Intel Celeron 1733, FSB 530, 80GB HDD, DVD RW, 512 MB DDR2 - mada ne znam da li ovo ima ikakve veze sa problemom). Uđem u command, pređem na disk d:, i upišem format c:, kao što sam to i do sad radio. Doduše nisam nikada formatirao OS na laptopu, već samo na stonom PC-u. Kada sve to uradim, on me pita jesam li siguran, ja kažem jesam, a onda on kaže da ne može to da uradi jer je "volume in use by another process" ili nešto slično. Odem u task manager, pregledam procese, poisključujem mnoge, ostavim samo osnovne, ali ništa, ista stvar. Onda ubacim instalacioni disk XP-a (o njemu se radi, zaboravio sam da pomenem) i pokrenem instalaciju bez formatiranja (računam uradiće to valjda sam). Međutim instalacija uskoro zaglavi. Onda Restartujem računar, promjenim boot sequence i hoću da pokrenem OS sa CD-a, pa da ga odatle instaliram. Krene sve kako treba, pojavi mi se izbornik da li hoću AutoRecovery ili hoću Setup. Kažem hoću Setup a on mi onda izbaci sljedeću suludu poruku: Setup did not find any hard disk drives installed in your computer. Make sure any HDD are powered on and properly connected to your comp, and that any disk-related hardware configuration is correct........Setup cannot continue..Onda opet resetujem računar, vratim boot sequence i sada mi se pojavi izbornik sa dvije opcije, da pokrenem staru verziju win-a ili da pokrenem setup nove verzije. Ako izaberem setup nove verzije onda mi kaže da mu fali neka datoteka, zaboravio sam koja. Ako pak izaberem bootovanje stare verzije onda se win xp pokrene i radi kao i prije. U prethodnih 11 godina sam bar 30 puta instalirao win OS na razne računare, ali mi se ovo nije nikada dogodilo. Ljudi pomagajte! |