[ darkoko @ 17.10.2008. 00:22 ] @
Dosao kuci sav srecan, reko da prebacim snimak na komp i gurnem firewire kabal u upaljenu kameru i onda u PC, ali KONTRA!!! Samo se ugasila i nista vise...
Imam garanciju iz Svajcarske, koje je navodno evropska, pa bi trebalo valjda i kod nas da radi, ne znam, zvacu sutra BG elektronic, oni bi trebalo da budu ovlasceni.

Nego, posto sam citao na stranim forumima da je to cesta pojava, cak i ako normalno gurnes kabal, pa me zanima jel ima neko predstavu kakav je kvar u pitanju, odnosno koliko ce da kosta popravka, da ako nece u BG electronicu da mi priznaju garanciju da se ne cimam da saljem kameru u Svicu, nego da mi to ovde neko odradi?
[ darkoko @ 17.10.2008. 15:49 ] @
BG elektronik ne priznaje evropsku garanciju, tako bar kaze teta preko telefona. Zvao sam radnju u koj sam kupio kameru u Cirihu i rekli su mi skroz ljubazno da njima vratim kameru pa ce oni sve srediti, sta god bude trebalo.
Pa mi se nekako i potrefila situacija da jedna zena sutra ide u Cirih. A zvao sam i DHL, koji su mi trazili oko 6000 din za slanje, ali posto je paket skuplji od 20 evra (!!!) trebalo je i sa spediterom da sredim neku ulazno izlanu carinu, sta god to bilo, deluje komplikovano.

Dok sam sinoc bauljao po forumima trazeci odgovor nasao sam jednu zanimljivu i ne tako jeftinu stvarcicu, koja bi trebala da zastiti opremu od slicnih situacija. http://www.opentip.com/Electro...otector-Firewire-p-566251.html
[ rcosovic @ 17.10.2008. 16:14 ] @
Samo ti mao vise pazi kad ukljucujes i ni slucajno nemoj, dok skidas materiojal na komp, da ti je ukljucen video izlaz u Tv aparat. Razlika napona izmedju kompa i Tv spaliti ce ti kameru. NIKAD NE UKLJUCUJ 1394 DOK JE KAMERA UPALJENA, a najbolje je sve ugaseno spoj kablove pa palis komp pa kameru. Sto se tice ovih zastita moj je stav NE BACAJ PARE.
Pozdrav
[ deks007 @ 19.10.2008. 01:44 ] @
Citat:
rcosovic: Samo ti mao vise pazi kad ukljucujes i ni slucajno nemoj, dok skidas materiojal na komp, da ti je ukljucen video izlaz u Tv aparat. Razlika napona izmedju kompa i Tv spaliti ce ti kameru. NIKAD NE UKLJUCUJ 1394 DOK JE KAMERA UPALJENA, a najbolje je sve ugaseno spoj kablove pa palis komp pa kameru. Sto se tice ovih zastita moj je stav NE BACAJ PARE.
Pozdrav


Mislim da samo treba ukljucuiti kameru kada je sve povezano . Malo mi deluje neuobicajeno da palim i gasim komp ako nesto prebacujem sa kamere . Pozdrav !
[ Aleksandar_A @ 20.10.2008. 08:39 ] @
Meni se desavalo da ukljucim kabl, dok je kamera upaljena, i hvala Bogu sve je u redu, samo PS prijavi novi ured i gotovo.
Mislim da ni to nije strasno, osim kad se kabl ukljuci naopacke.
[ deks007 @ 20.10.2008. 21:23 ] @
Ko uspe naopacke da ukljuci kabel zasluzuje pet iz vladanja . Tehnicki neizvodljivo cak ni na silu , ili ja imam kameru na kojoj je to nemoguce . Pozdrav !
[ darkoko @ 20.10.2008. 21:32 ] @
Naopacke sam gurnuo kabal u PC , tj. u front panel na chieftecu dole... Veruj mi nije ni meni jasno, kako je tako lako usao...
[ darkoko @ 08.11.2008. 09:23 ] @
Poslednje informacija - Camcorder popravljen (ili su popslali novi, nisam siguran jer mi drugar jos nije doneo)