[ zgas @ 17.10.2008. 10:02 ] @
Imam instaliran Zend Framework. Koristim oko 10 njegovih klasa u samom bootstrap fajlu.
Ne bih isao u detalje zelim samo da kazem da mi za izvrsenje jedne stranice koja ne radi skoro nista zauzme oko 6500 Kb.
To mi izgleda dosta mnogo sa obzirom da je u default inicializaciji php.ini fajla postavljeno da je maksimalno zauzece memorije oko 8MB.

Ako koristite Zend Framework mozete mi reci koliko vam zauzima memorije pri izvrsenju.

Hvala.
[ ppavlovic @ 17.10.2008. 11:19 ] @
Zavisi šta ti radi ta stranica. Ja sam merio upotrebu memorije
prilikom izvršenja jer mi je skripta pravila problema, pa je u peek-u
bila oko 2.3MB, a učitavao sam stranice u niz i parsirao ih. Pre
učitavanja stranice upotreba je bila oko 600KB. Preporučujem da
staviš ispred svake (bitnije) akcije da ti ispiše upotrebu memorije.

U krajnjem slučaju, onih 8MB povećaj na 32MB i ne brini. Davno je
prošlo vreme skripti tipa
[ kiklop74 @ 17.10.2008. 15:19 ] @
Zend nije dizajniran tako da stedi memoriju. 8mb je prastari limit koji se u novijim verzijama php-a ne pojavljuje. Memorija je postala mnogo jeftinija pa se niko ne brine. Ako ipak zelis da trosis manje resursa onda si odabrao pogresan framework.

Savetujem ti da predjes na codeigniter.
[ Mister_rap @ 17.10.2008. 15:29 ] @
Problem je sto na velikom broju sheared hosting-a imaju nekava ogranicenja vezana za memoriju...
Ja licno ne mjerim koliko mi skriptovi memorije zauzimaju jer mi u lokalu sve radi super a nemam probleme sa hostingom...
[ kiklop74 @ 17.10.2008. 19:39 ] @
Citat:
Mister_rap: Problem je sto na velikom broju sheared hosting-a imaju nekava ogranicenja vezana za memoriju...

OK, onda je opet odgovor codeigniter