[ setthedark @ 17.10.2008. 19:30 ] @
Kupio sam danas laptop i ovaj ruter (asus , wl-530gV2)
Ja sam probao da ih povezem ali nesto neide.
Koristim telekomov adsl MT882 modem.
Meni su ovako objasnili i tako sam i uradio...
Iz modema "ethernet" kablom da spojim u ruter WAN , onda iz Rutera jednim kablom da spojim sa kompijuterom "ethernet" karticom. I laptop , ce preko wirelessa sam primiti podatke!!!
Ali kao sto rekoh , na kompijuteru mi pokazuje da je konekcija aktivna ali kad ukljucim operu , sve stranice mi pokazuju ko da nepostoje!
Ima li neko resenje i da mi kaze gde sam pogresio , takodje instalirao sam program koji sam dobio na cd sa uredjajem!
Hvala
p.s Da , i podesio sam kako je napisano u uputstvu i opet nista :/

[Ovu poruku je menjao setthedark dana 17.10.2008. u 21:52 GMT+1]
[ ademare @ 17.10.2008. 21:48 ] @
Problem je u tome sto MT 882 nije modem nego ruter, tako da je potrebno prvo isljuciti rutiranje preko njega da bi samo ASUS obavljao taj posao.
[ setthedark @ 17.10.2008. 22:33 ] @
Extra, samo jel bi mi mogao objasniti kako?
[ mkaras @ 18.10.2008. 11:44 ] @
Pozovi Telekomovu tehničku podršku na 0800 100 100 i oni će te voditi u podešavanjunjihovog rutera. Potreban ti je samo ugovor u kome piše username i password za tvoj modem. Mada je moj predlog da MT 882 koristiš za dodelu adresa (kao ruter) a da na Asus-u WL-530gV2 isključiš DHCP server. Ja ga, na žalost, nisam koristio pa ne znam ništa o njemu ali ako ne možeš da se snađeš onda neka te Telekomova podrška vodi kako da isključiš DHCP server na MT 882.
[ ademare @ 18.10.2008. 12:15 ] @
Postoji vise nacina. Jedan od najpopularnijih je prebacivane MT882 u Bridge mod gde ce se on ponasati kao modem. Detaljno kako se prebacuje imas na Telekomovom sajtu na stranicama za podrsku sa sve slikama. Ili pretrazi deo foruma o ADSL-u. Bar je o ovome pisano mnogo puta.

I ja sam vlasnik ovog Asusovog rutera nekoliko dana i za sada se odlicno pokazao u radu.

Ne bi stvarno bilo lose kada bi neko pismeniji napravio neku vrstu tutorijala za pocetnike i da tema bude Sticky.

[Ovu poruku je menjao ademare dana 18.10.2008. u 13:25 GMT+1]
[ ademare @ 18.10.2008. 12:43 ] @
Mala ispravka na Telekomovom sajtu obradjuju druge probleme ali vezano za Pure Bridge mod
pise:

"Napomena: Konfigurisanje Huawei modema da bi radio u Pure Bridge modu detaljno je objašnjena u uputstvu dobijenom na instalacionom disku."
[ setthedark @ 21.10.2008. 10:24 ] @
E pa momci hvala na svim odgovorima , ali pitao sam gazdu igraonice gde sam bio radio , i on mi je rekao da samo u Asusovom Ruteru promenim LAN ip 192.168.1.1 > 192.168.2.1
Evo slike , za one koji se jos muce sa ovim
Ja nisam verovao da ce raditi, ali radi ko zmaj!!! :)