[ Marconini @ 18.10.2008. 10:32 ] @
Imam problem sa mrežom. U pitanju su dva Win XP Home koji su međusobno umreženi. Instalirani su svi neophodni protokoli i servisi. Podesio sam adrese oba računara i naziv radne grupe i računari se vide međusobno, ali kad pokušam da im pristupim dobijam poruku tipa: "\\TAJRACUNAR is is not accessible. You might not have permission to use this network resource. Contact the administrator of this server to find out if you have access permission.". Moram da napomenem da sam pretražio ovaj forum i video slične probleme kao i ovaj moj. Uglavnom se rešenje ovog problema svodi na to da u Control Panel > Adminstrative Tools > Local Security Policy > Local Policies > User Rights Assignment > Deny access to this computer from the network - treba isključiti "Guest" user-a iz ove liste. E, tu sad dolazi i moj problem i moje pitanje - ja u administrative tools nemam opciju local security policy ni na jednom računaru, pa pretpostavljam da XP home uopšte i nema ovu opciju. Kao prvo, interesuje me da li je ova moja pretpostavka dobra i, ako jeste, kako da prevaziđem ovaj problem? U slučaju da moja pretpostavka nije dobra interesuje me kako da dođem do Local security policy ili kako da je "uključim"? Napomenuo bih još i da sam na oba računara ubacio nekoliko foldera u share i da sam im uključio dozvole pristupa i da sam na oba računara uključio i guest account. |