[ popara85 @ 18.10.2008. 14:04 ] @
Pozdrav opet... Imam jedan veliki problem a ne bi da pisem u temi koju sam ranije otvorio...Naime ovako: posle replikacije AD odnosno DC sa jednog racunara na drugi imam problem sa profilima korisnika! Na prvom serveru bio sam postavio mandatorne profile za svakog korisnika koji su se nalaze u folderu profili na c particiji! Prilikom instaliranja OS drugom serveru sam dao ime SERVER2, jer ne mogu da imam 2 ista imena! E sad, kopirao sam folder sa profilima na drugi server,dao odgovarajuce dozvole ali tad nastaje problem! Posto se sve iz AD repliciralo na drugi AD tako je i unc putanja do profila korisnika! A kad tu putanju promijenim na drugom racunaru ona se replicira na prvi! Kad se jedan server iskljuci, akn je putanja bila podesena do njega, korisnici se ne mogu logovati jer ne vide korektun putanju do svog profila! Nadam se da razumeme! Putanja je sad usmjerena na drugi server za koji pretpostavljam da nece lako pasti, a ako padne ljudi se nece moci logovati... Trenutna putanja je: \\SERVER2\profili\%username% upotreba neke trece lokacije za profile dolazi u obzir jer bi to bilo stvarno previse racunara... A ne mogu da stavim dva ista imena racunara sto bi bilo idealno! Ili da umjesto SERVER2 postavim nesto sto bi ukazivalo na tu masinu na kojoj se nalazi AD ali ne znam kako! Ja iz ovog ne vidim izlaza... |