[ virtualVoid @ 18.10.2008. 17:12 ] @
Na koji nacin 2 headseta spojiti na isto racunalo da bi 2 osobe mogle slusati (film, glazbu) u isto vrijeme?

maticna ploca je asus p5b sa 8 ulaza. na 2 spojim jedan headset, a kako cu drugi spojiti? ima li neki splitter koji se s jedne strane usteka u pc a s druge strane headseti u njega? niti jedan headset nije usb nego onaj sa jackom.

:S
[ Binary Mind @ 18.10.2008. 17:22 ] @
Jedan na back panel a drugi na front audio panel ako postoji na kucistu...
[ virtualVoid @ 18.10.2008. 17:26 ] @
Citat:
Binary Mind: Jedan na back panel a drugi na front audio panel ako postoji na kucistu...

nemam front panela.
[ Vill @ 18.10.2008. 18:32 ] @
Vrlo tesko, jer uredjaj za pustanje prepoznaje jedno ime zvucne karte, tako kako god da podesis izlaze, ima na svim da pusta jednu muziku, jedino, mozes da eksperimentises sa programom SRS Audio Sandbox, videces, pored njegove glavne svrhe, koja je FANTASTICNA, da ces pomocu njega dobiti zasebnu softversku zvucnu kartu, tako da mp3 plejer moze da ide preko druge zvucne, koja opet, moze biti drugacije podesena, onda ce verovatno raditi.
[ Binary Mind @ 18.10.2008. 20:29 ] @
Nisam dobro procitao prvi post. Icice vrlo tesko, k'o sto kaze Vill, a mozda i nikako. Na pocetku sam mislio samo da stavis 2 slusalice a ne i da delis 2 audio izvora na istom racunaru.
[ virtualVoid @ 18.10.2008. 21:40 ] @
Citat:
Binary Mind: Nisam dobro procitao prvi post. Icice vrlo tesko, k'o sto kaze Vill, a mozda i nikako. Na pocetku sam mislio samo da stavis 2 slusalice a ne i da delis 2 audio izvora na istom racunaru.

nisam ni mislio na 2 audio izvora nego da dvoje ljudi slusa isti film ili pjesme preko 2 posebna headseta. ima li ikakvo rjesenje posto nemam front audio ulaz?
[ Binary Mind @ 19.10.2008. 10:52 ] @
Kupi razdelnik i prikaci gde inace kacis slusalice. Ovako neki izgledaju:

[ virtualVoid @ 19.10.2008. 15:09 ] @
hvala
[ Miroslav Cvejić @ 19.10.2008. 20:51 ] @
Ovo me podseća ma studiranje na mašincu... Zašto jednostavno ako može komplikovano? Ubodeš jedne sluške u zeleni izlaz, druge sluške u crni izlaz na zvučnoj karti, u softveru od zvučne (realtek HD audio manager npr) izabereš za zeleni i crni da su headphone i to radi bez problema.
[ Binary Mind @ 19.10.2008. 21:12 ] @
Nije Realtek nego ADI Soundmax kod P5B kad smo vec kod toga Nisam probao i zato nisam hteo da lupam. Znam da ce sa razdelnicima sigurno raditi i zato sam predlozio, a radi se o prilicno jeftinim i korisnim stvarima.
[ tajfun010 @ 04.12.2008. 17:59 ] @
kako da dobijem dva odvojena audio izlaza iz kompijutera, jedan bi koristio za slusalice a drugi za muzicki stub, npr. kad koristim skype vise mi odgovaraju slusalice a kad gledam film stub. mogo bi to da resim i razdelnikom ali me zanima ima li neko ideju kako bi to drugacije moglo da se resi. u pitanju je asusova ploca podrzava 5.1 sistem
[ Binary Mind @ 04.12.2008. 18:32 ] @
Front audio za slusalice a pozadi (zeleni port) ubodi stub.