[ 2fAst4aNY1 @ 19.10.2008. 20:46 ] @
Pozz svima

Treba mi mala pomoc,imam Toshibin laptop iz serije A200 i hocu da reinstaliram vistu,sve sto imam je recovery particija.Nasao sam uputstvo sa toshibinog sajta kako se to radi,ali nikako ne mogu da udjem u recovery mod.Nikako ne mogu da dodjem do onog "Recovery Wizard-a",tj. kad pritisnem 0 nulu i drzim je dok se comp pali,kako pise u uputstvu nista se ne desava!
Da li neko moze da mi objasni kako se to radi na toshiba laptopu postupno??

Hvala unapred :)
[ Catch 22 @ 20.10.2008. 08:39 ] @
Ako nisi dobio uz laptop i prateći "Recovery Disk" ili si propustio da ga sam, odmah nakon instalacije Viste napraviš, poseti donju stranicu:

Windows Vista Recovery Disc Download

[ 2fAst4aNY1 @ 20.10.2008. 11:25 ] @
Nije pravljen nikakav disk,jedino na compu na HDDu postoji recovery particija,ali ne znam kako da dodjem do Toshiba Recovery Wizarda!
Koje dugme treba da se pritisne dok se comp pali i koja je procedura za to?
[ Catch 22 @ 20.10.2008. 13:30 ] @
^ A da si ipak malo pogledao to na linku koji sam ti dao u prethodnoj poruci?!?

Citat:
If you're like most PC users, you probably got Windows Vista with a new PC or laptop. And if you're like 99% of the population, you get your new machines from one of the major manufacturers. Dell, Acer, HP, Toshiba, Lenovo, they all have one thing in common: they don't give you a real Windows Vista installation disc with your purchase. Instead, they bundle what they call a "recovery disc" (that's if you're lucky - otherwise you'll have a recovery partition instead) with your machine and leave it at that.
[ SBD @ 15.12.2008. 12:07 ] @
Kupio sam laptop HP 6830s u autorizovanoj prodavnici HP-a. Na njemu je instalirana Windows Vista Business. A, ja sam dobio recovery disk od XP-a. Kako je to moguce? :)
[ bttp @ 15.12.2008. 20:21 ] @
Citat:
2fAst4aNY1: Nije pravljen nikakav disk,jedino na compu na HDDu postoji recovery particija,ali ne znam kako da dodjem do Toshiba Recovery Wizarda!
Koje dugme treba da se pritisne dok se comp pali i koja je procedura za to?

Stisni taj taster koji ti je naznačen u uputstvu, ali nemoj ga držati stisnutog već ga samo pritisni u pravom trenutku i otpusti.

Inače meni na Aceru taj recovery sa particije radi savršeno, baš kako je i zamišljeno. Laptop se vraća u factory default u najbržem mogućem roku. Napravio sam bekap DVDove za svaki slučaj, ali nisam pobrisao te particije. Par puta sam to radio dok sam se u početku zezao sa Vistom, i sve je radilo kako treba. Pretpostavljam da bi i na Tošibi trebalo da radi isto tako.

P.S. Sad sam video da sam odgovorio na staro pitanje :) Što se tiče HPa, najbolje je da to pitanje postaviš prodavcu, kako i zašto je moguće da si dobio XP bekap za Vista business laptop.
[ duledixi @ 18.12.2008. 12:41 ] @
Citat:
SBD: Kupio sam laptop HP 6830s u autorizovanoj prodavnici HP-a. Na njemu je instalirana Windows Vista Business. A, ja sam dobio recovery disk od XP-a. Kako je to moguce? :)

I ja sam dobio uz Toshiba Satellite Pro A300-1NT XP recovery disk koji sluzi ako hoces da uradis downgrade sa Viste na XP a na particiji imas Vista recovery
[ SBD @ 18.12.2008. 13:37 ] @
duledixi, moguce je da sam dobio xp recovery diskove bas zbog downgrade-a. Vec imam recovery particije za Vistu. Samo, da li to znaci da imam i licenciran xp?

Mene stvarno cude ove ozbiljne firme kako dopusaju da svako prodaje njihove proizvode. Takvim odnosom samo ruse ugled firme. Autorizovana prodavnica hp-a u kojoj preporucuju acer :)
[ Joker @ 18.12.2008. 13:46 ] @
U slucaju da van garancije hdd se pokvari, kako mogu da instraliram vistu i sta mi je dokaz za legalan ?
[ duledixi @ 18.12.2008. 14:31 ] @
Citat:
SBD: duledixi, moguce je da sam dobio xp recovery diskove bas zbog downgrade-a. Vec imam recovery particije za Vistu. Samo, da li to znaci da imam i licenciran xp?

Mene stvarno cude ove ozbiljne firme kako dopusaju da svako prodaje njihove proizvode. Takvim odnosom samo ruse ugled firme. Autorizovana prodavnica hp-a u kojoj preporucuju acer :)

Naravno, uradis downgrade na XP i onda je potrebno telefonom izvrsiti aktivaciju XP-a uz napomenu da si uradio downgrade sa Viste.
[ duledixi @ 18.12.2008. 14:35 ] @
Nisam siguran 100% ali mislim da je dovoljno da anabavis OEM Vista disk i upotrijebis serial sa naljepnice ispod laptopa.
[ Take 5 @ 18.12.2008. 14:41 ] @
Citat:
duledixi: Nisam siguran 100% ali mislim da je dovoljno da anabavis OEM Vista disk i upotrijebis serial sa naljepnice ispod laptopa.

Upravo tako, uz napomenu da instaliras Vistu bez uonsenja serijskog broja, pa onda u Computer / Properties kliknes na "Change product key", uneses svoj broj sa nalepnice i aktiviras ga online.
[ SBD @ 18.12.2008. 14:59 ] @
Hvala. Svaka cast na odgovorima. Ipak, ne planiram ici sa konja na magarca. Ovo je samo informativno.
[ Joker @ 18.12.2008. 17:48 ] @
Hvala na odgovorima.