[ AlexanderTheGreatest @ 20.10.2008. 09:52 ] @
instalirao sam win xp sp3 i drajvere za xp skinute sa neta na ASUS X59SL-AP194
sve je ok ali imam problem sa ugradjenom kamerom
slika je obrnuta: ono sto treba da bude gore to je dole,a sto treba da bude na slici dole to je u gornjem delu
do cega to moze biti
i sta da radim
[ ludajicn @ 20.10.2008. 14:07 ] @
Koja kamera je u pitanju?.
[ AlexanderTheGreatest @ 20.10.2008. 15:21 ] @
pa ne pise koja je tacno u specifikaciji
pise: Integrated 1.3 Megapixels Video Camera
[ ludajicn @ 20.10.2008. 19:14 ] @
Ako koristis Skype, ukljuci kameru pokreni Skypu i i opciji Toos otvori Options, kada ti se to otvori klikni na video settings tu ce ti se pokazati naziv kamere koju koristis.Zatim klikni na Webcam Settings u sledecem prozoru klikni na Advanced, tu imas Miror Vertical i Miror Horizontal tu mozes da podesis kameru kako zelis. Tako je kod mene,pokusaj nista te ne kosta.kado ovo podesavas moras imati sliku sa kamere i vidis sta radis. Pored podesavanja polozaja slike imas i poodesavanje kvaliteta slike.
[ Catch 22 @ 20.10.2008. 19:59 ] @
Ako je to ona kamerica koja može da se okreće postoji šansa i da je greškom u montaži obrnuto postavljena (roba za prodaju u "West Balkans Region")!
[ ludajicn @ 20.10.2008. 20:44 ] @
Cisto sumnjam da je greska u montazi kameru, treba proveriti podesavanje kamere.
[ AlexanderTheGreatest @ 21.10.2008. 00:25 ] @
ne verujem da je greska u postavljanju kamere,mada sam ja prvo na to posumnjao.
ali ne postoje nikakva podesavanja kolko ja znam.
ako neko zna gde su nek kaze.

[ AlexanderTheGreatest @ 26.10.2008. 22:16 ] @
Evo resio sam problem. A ovo pisem da,ako se nekom desi nesto slicno ne luta.

Kad je instaliran xp sp3 on je sam instalirao drajver za kameru. I slika je bila obrnuta.
U okviru drajver pakovanja koje sam downloadovao za x59sl-194 a to je pack za f5sl nema drajvera za kameru. Tako da sam u downloadu na asus forumu pronasao drajvere za kameru gde postoji objasnjenje kako utvrditi identitet kamere i downloadovati odgovarajuci drajver!
Vrlo jednostavno.