[ Nemanja Radojevic @ 21.10.2008. 18:32 ] @
| Danas sam kupio HP550 (FS334AA, Core2DuoT5270, 2GB ddr2, 120GB, 15.4BW) i nisam dobio drajvere za Windows XP.
Ako neko zna gde mogu da se nadju ili ako neko ima drajvere za ovaj model bio bih mu zahvalan, posto nigde na netu nisam nasao. |
[ calexx @ 21.10.2008. 19:55 ] @
[ Nemanja Radojevic @ 21.10.2008. 23:14 ] @
Ma to na oficijalnom sajtu ne radi, ni jedan link, izgleda da im nesto nije u redu sa ftp serverom... Jel zna jos neko gde mogu naci drajvere?
[ Catch 22 @ 21.10.2008. 23:42 ] @
Čime ti to skidaš? Evo ja upravo probao i sve regularno radi!
[att_img]
Citat: Note: Some download management or acceleration software may cause issues with file downloads. Please disable any download management software if you experience problems downloading a file.
[ calexx @ 21.10.2008. 23:46 ] @
Sad sam probao 3-4 i svi su krenuli.
[ eric.cantona @ 22.10.2008. 13:02 ] @
da da
taj hpov server inače ima problema sa downloadom
ako ne možeš da skineš sa njega zapiši oznaku fajla sp******.exe, upiši u google naići ćeš negde već na taj drajver
[ bojansin @ 12.11.2008. 21:47 ] @
I ja imam isti problem sa HP550 (FS334AA).
Skinuo sam sve drivere sa HP stranice, ali i dalje imam jedan "nepoznat uređaj" ???
Instalirao sam do sada drivere za :
-Chipset,
-Grafiku,
-Modem,
-Zvuk,
-Lan,
-Wireless,
-Bluetooth,
-i još uvek mi je ostao jedan nepoznat!!!!
U pitanju je sistem Win XP .
Molim pomoć ...
[ fakehoo @ 29.11.2008. 22:42 ] @
Upravo instalirah XP na HP 550 (FS334AA). Svi driveri su sa hp sajta i rade. Jedini koji mi fali je driver za modem. Taj se na hp sajtu ni ne spominje.
Zna li neko gde mogu naci Modem Driver za ovaj lap ?
@bojansin : U kojoj kategoriji ti je "Nepoznat Uredjaj"? Dali ti radi zvuk? Ko HP 500 serije ima mala zaj****cija kod instalacije zvuka. Elem, na sveze instaliran win XP stavis service pack po zelji, chipset driver a za njim "Microsoft Universal Audio Architecture (UAA) Bus Driver for High Definition Audio (sp33867)" Kad restartujes racunar pojavice ti se u Device Manager-u medju "System devices" jedan uredjaj s usklicnikom na ikonici (ne znam kako se u tom momentu uredjaj zove). Za njega uradis update driver i pustis da to odradi automatski. Tom prilikom ce da ti pronadje tonu novog hardware-a. Posle toga uradis jos jedan restart, pa instaliras zvuk i sve ostalo za tim.
[ bojansin @ 29.11.2008. 23:19 ] @
E otkrio sam , nakon mnogo muke, šta mi je nedostajalo!
-HP Quick Launch Buttons.
Naime u pitanju je podrška za programirane dodatne funkcijske tastere na tastaturi . To su svi oni tasteri koji rade zajedno sa "FN" tasterom. Što se tiče zvuka, to sam odmah provalio i čak i nije ništa komplikovano.
A što se tiče modema... ja sam ga raspakovao odnekud, ali sada ne znam reći odakle... imam ga sada na disku... ako se ne snađeš javi pa da ga postavim negde na server. Pozdrav...
[ ricci @ 03.12.2008. 12:46 ] @
Evo da se i ja ukljucim u ovu temu.
Kupio sam isti model HP 550 FS336AA i imam isti problem vezan za drivere modema. Medjutim u device manageru nedostaju mi i drajveri za "HP integrated module".
Molim bojansin-a ako moze da mi da link od drivera za modem, ili na bilo koji nacin da mi dostavi, posto nisam uspeo da ga nadjem, bar da znam koji je chip set pa bih se mozda snasao.
Takodje ako neko zna sta je "HP integrated module" i koji su driveri za njega, sumnjam da je to mozda Btooth, jel njega ne vidim aktivnog.
Unaprade zahvalan, na svakoj pomoci.
[ ricci @ 03.12.2008. 13:06 ] @
Ali evo, posle naizgled beznadezne situacije i pokusaja trazenja vec pomenutih drivera, nasao sam resenje.
Kada se instaliraju svi driveri neophodni za funkcionisanje racunara, koji su predhodno skinuti sa HP-ovog sajta, za insalaciju mondema je potrebno, samo odraditi Update driver iz device managera, i preko Wizarada ici na opciju "Install software automaticaly(recomended)", posle jedno 5 min, wizard ce pronaci drivere za modem, verovatno u folderu c:\swsetup\* gde su vec raspakovani paketi predhodno instaliranih drivera. Naravno wizard za instalaciju drivera ce se pokrenuti i posle restarta racunara ukoliko neki fali, to svi znamo.
I BT je reshen u pitanju je paket drivera sp34842.exe
Pozdrav svima,
[ eric.cantona @ 03.12.2008. 15:32 ] @
ukoliko si bio konektovan na net istovremeno, moguće je i da ga je sa neta skinuo
[ bojansin @ 03.12.2008. 19:02 ] @
Driver za modem je u paketu "sp39545". Znači to je poseban fajl. Na FTP stranici HP-a " ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/" se nalaze svi paketi ali ovog nema. I mene samog sada zanima gde sam ga ja skinuo. A prilično sam siguran da sam sve drivere skinuo normalim downloadom sa sajta. Ja sada imam sve potrebne drivere, pa ako nekom ovde nešto zatreba, neka se slobodno javi pa ću ih negde okačiti. Sretno svima...
[ Take 5 @ 04.12.2008. 01:26 ] @
Download sp39545.exe 2008-02-29 (modem driver)
Citat: This package supports the following driver models:
Agere Systems HDA Modem
HDAUDIO Soft Data Fax Modem with SmartCP
Soft Data Fax Modem with SmartCP
ili sa ovog direktnog linka:
http://data.versiontracker.com...tpaq/sp39501-40000/sp39545.exe
[ SAFF @ 20.01.2009. 12:06 ] @
Takodje imam problem sa instalacijom drivera na HP550.
Preuzeo sam sve drivere sa zvanicnog sajta instalirao pre svega chipset, grafiku i sve redom ali je problem kada pokrenem instalaciju za zvuk " The HDA driver is required are not found", takodje sa instalirao onako kako su mi preporucili na forumu, prvo "Microsoft Universal Audio Architecture (UAA) Bus Driver for High Definition Audio (sp33867)" a onda se javlja ista greska prilikom pokretanja instalacije "ADI SoundMAX HD Audio Driver for XP", u device manageru takodje postoji i PCI device.
Da li je neko imao slican problem i moze li mi neko dati objasnjenje za moju situaciju.
Da napomenem i to da je OS - Windows XP SP3 Professional
[Ovu poruku je menjao SAFF dana 20.01.2009. u 13:25 GMT+1]
[ sasa022 @ 20.01.2009. 23:42 ] @
Budi jasniji - da li posle instalacije UAA nisi u mogucnosti da instaliras ADI Audio Driver ( sp39428 ) ili imas neki drugi problem ?
[ SAFF @ 21.01.2009. 08:49 ] @
Kada pokrenem setup za zvučnu kartu javlja mi sledeće "The HDA driver is required are not found".
A u device manageru mi uopšte ne prijavljuje da je nepoznati uredjaj već još neki drugi PCI Device.
[ sasa022 @ 21.01.2009. 15:31 ] @
Proveri stanje u BIOS-u,pa zatim deinstaliraj sve vezano za zvuk,pa ponovi instalaciju.
[ drdrksa @ 06.02.2009. 20:46 ] @
[ SASA M. @ 06.02.2009. 21:39 ] @
Jeste problem stariji(pre 16x dana), mozda ce nekom koristiti. Ova poruka je vezana za zvuk koji ide preko hdmi od graficke i nema direktne veze sa zvucnom kartom. Ako ne uspeva da proradi, instalirti prvo graficku kako valja, pa onda ostalo.
[ Mario @ 13.02.2009. 23:09 ] @
Nije vezano za temu, ali vidim da dosta Vas ima HP 550 pa me interesuje zna li neko kako i gde da promenim to da mi se ne smanji automatski osvetljenje svaki put kada se iskljuci iz struje, tj, kada radi na bateriji, cackao sam ali nisam uspeo da promenim to.
Unapred hvala na odgovoru
[ knoa @ 22.03.2010. 10:58 ] @
Pozdrav,
Imam problema sa navedenim hp550, naime uzasno sporo se gasi nakon instalacije svih drajvera i takodje avira antivirus nakon instalacije drivera neki .dll file prepoznaje kao trojanca, svi drajveri su skinuti sa hp site-a. Ako neko od ponosnih vlasnika ima ili je imao slicne probleme neka javi rjesenje.
[ bojansin @ 22.03.2010. 12:09 ] @
Nisi napisao koji operativni sistem si instalirao...
[ knoa @ 04.04.2010. 19:26 ] @
Izvinjavam se u pitanju je WinXP SP3, i problem je file dllsrv.exe koji je navodno trojan.
[ Catch 22 @ 04.04.2010. 20:27 ] @
Više o tome (dllsrv.exe) možeš da pročitaš ovde, gde je ponuđen i nekakav alat za njegovo uklanjanje.
Preporučio bih ti da skineš i instaliraš Malwarebytes' Antimalware 1.45, nakon instalacije ga odmah ažuriraj preko interneta pa onda skeniraj ceo računar
[ knoa @ 05.04.2010. 11:00 ] @
Mislio sam pokusati nesto slicno aza ovaj tool, to sam vec bio nasao. Veci problem mi je ovo sporo gasenje, ali probat cu instalirati driver po driver dok ne vidim do kojeg je. U svakom slucaju hvala.
[ lelai @ 07.04.2010. 15:13 ] @
Pomozite , kako da instaliram web cameru na HP 550, gde da nadjem drajvere za nju?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|