[ Srđan Pavlović @ 22.10.2008. 02:18 ] @


Ovako to izgleda, nisam jos probao kako radi, odneo mi drug Flasku juce... :)
Ima opcija i za cuvanje svih promena na toj removable instalaciji, i opcija
da se za to odvoji prostora po zelji (zavisno od kapaciteta USB-a i potreba
korisnika za tim)
[ strutter.poison @ 13.02.2011. 03:23 ] @
Potreban mi je potpuno funkcionalan sistem na flesu kao da je na hardu. Pod ovim mislim ne samo na istaliranje potrebnih aplikacija i njihovo postojanje nakon restarta, vec i na pune i podesive privilegije jednog ili vise korisnika. (kao live imam ubuntu koji sudo koristi bez sifre i nakon setovanja iste)
Treba mi jedan korisnik koji jedini moze koristiti sudo, a da pri tome pita za sifru.. sto je i logicno. Do sada sam postigao da trazi sifru za login, ali za sudo ne..

Da pojasnim potrebu za ovim. Povremeno pogledam nesto na flesu (na necijem kompu) sto nije za tudje oci i nije opcija rizik da postoji na racunaru aplikacija koja bi prelistala fles kada ga ubacim ili mozda u trenutku nepaznje putem mreze bude moguc pristup tim fajlovima.

Mozda ima jos neko resenje?
Meni se svidja da dignem sistem sa flesa, ali me brine sudo.

Sta mi predlazete?

Hvala unapred. :)[Ovu poruku je menjao strutter.poison dana 13.02.2011. u 04:45 GMT+1]
[ dany12 @ 13.02.2011. 08:51 ] @
Pa najjednostavniji ti je nacin da instaliras na flash drive ubuntu kao da je hdd,ne ove fore sa kopiranjem live iso-a na flash.Samo ti treba fleska od bar 4Gb.
[ strutter.poison @ 13.02.2011. 19:56 ] @
Pa to je prvo sto mi je palo na pamet. Ali procitah negde da na racunarima sa razlicitim hw-om moze da dodje do problema. Takve stvari su se desavale sa xp-om instaliranim na hardu, kada se isti prebaci u drugi racunar.
Nista, pokusacu pa cu videti..
Hvala ;)
[ mulaz @ 13.02.2011. 20:43 ] @
Citat:
strutter.poison: Pa to je prvo sto mi je palo na pamet. Ali procitah negde da na racunarima sa razlicitim hw-om moze da dodje do problema. Takve stvari su se desavale sa xp-om instaliranim na hardu, kada se isti prebaci u drugi racunar.
Nista, pokusacu pa cu videti..
Hvala ;)Samo nemoj da instaliras neke zatvorene drivere (tipa nvidia, ati), pa ce da radi :)
[ strutter.poison @ 17.02.2011. 11:59 ] @
Instalirao samo nekoliko programa, nista drajveri ;) Ostalo skoro 2GB na fleski od 4. Proverio sam na pra racunara, nije bilo problema.

Jos jedno pitanje. Da li ima poznatih slucajeva da ubuntu nece da saradjuje sa nekim hw? Ako ima, da je neka druga distribucija bolja po pitanju drajvera?