[ afrodom @ 22.10.2008. 20:39 ] @
| Problem je sa komuniciranjem, socket server/klijent.
Potrebno je da klijent salje objekte ka serveru i takodje da ih prima od servera.
Server takodje treba da prima objekte od klijenta i da ih salje istom.
E sad problem je sto dva Streama - InputStream i OutputStream ne mogu istovremeno da budu otvorena na obe strane (dolazi do medjublokade), Odnosno na jedno strani moze da bude otvoren samo jedan Input/OutputStream i jedan Reader/Writer...
Kojim ekvivalentom transmisije objekata mogu da se posluzim da otklonim ovaj problem (da ostvarim i slanje i primanje objekata istovremeno) ???? |
[ afrodom @ 23.10.2008. 12:01 ] @
Ima li bar neko neku ideju? Bilo sta?????
Mislim, znam ja da je znanje skupo, ali bar neki nagovestaj da mi da onaj ko zna..........................
Help!!!!!!!!!!!!!
[ mgifos @ 24.10.2008. 22:08 ] @
Rekao bih ti da mi panduri nisu neki dan naplatili kaznu kod Koceljeve ...
Salim se :)
Evo nagovestaj:
http://java.sun.com/docs/books...king/sockets/clientServer.html
Treba da prilagodis samo da to budu objekti - cini mi se da je tu bas sve receno sto ti treba... Imas na dnu i "Supporting Multiple Clients" poglavlje koje govori upravo onome sto ti treba.
Pozdrav.
[ afrodom @ 25.10.2008. 08:36 ] @
Pravo da ti kazem, ne bi me cudilo i da ti jesu naplitili, jer ovde samo i zaustavljaju druge tablice do nasih :) zato ja mogu i na krovu da se vozim :))
Salim se, a i resio sam problem, doduse "malo" je kompleksniji moj programcic od onog sto si mi posalo... Ali pazi fore :" Streamovi razlicito se ponasaju sa razlicitim objectima!!!! npr. kada sam slao String, bilo je sasvim ok. Medjutim kada sam slao byte[] onda mi je izbacivao exception, svojstvenu samo slanju prmitive data -OptionalDataException, koju sam proucio, shvatio o cemu se radi...
Ali hvala u svakom slucaju na usmeravanju za tutorial!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.