[ frogman @ 23.10.2008. 19:51 ] @
| Cable je konekcija sa statickom javnom ip, i pppoe konekcijom. Na racunaru iza rutera ce da se vrti aplikacija koja koristi dinamicke portove. Potrebno mi je da
sve zahtjeve sa eksterne adrese prosledim na tu aplikaciju unutar lan-a na internu adresu tog PC-a. Da li to moze da se izvede sa ROS-om, tipa potrebno je da jedan PC unutar lan-a deli sa ruterom javnu ip adresu.
Nesto tipa IP passtruough ne nekim ruterrima, http://www.netopia.com/support/hardware/technotes/CQG_022.html
Da li je to neko u praksi uradio, unapred zahvalan na svim sugestijama. |
[ EmirHozic @ 23.10.2008. 21:57 ] @
zar nije lakse stavit mali routercic sa DMZom
[ frogman @ 24.10.2008. 07:36 ] @
Ruter na lokaciji je cn-wf514, nisam pronasao DMZ mogucnosti na njemu. Nisam siguran da li bih bridge mode mozda resio situaciju, recimo onda bih pc morao da poziva pppoe konekciju i ip saobracaj javne adrese bih se filtrirao kroz tu wan konekciju a ne kroz lan, da li to odgovara aplikaciji, jer zahtjeva lan saobracaj kroz taj interfejs.
Recimo moze li se DMZ resiti na ROS-u i kako?
Poz.
[ Sleepless_mind @ 24.10.2008. 21:50 ] @
Uputstvo za DMZ ili Virtual servers na cn-wf514 mozhesh natji ovde
http://portforward.com/english...g/Canyon/CN-WF514/WarezP2P.htm
Inache taj ruter je identichan kao i Planet wrt414 i slobodno mozhesh da update-ujesh firmware na 1.57 ili 1.58.
[ frogman @ 25.10.2008. 10:25 ] @
Na tom linku nista posebno, nema objasnjenja kako setovati DMZ. U virtual server opcijama mogu da setujem jedan po jedan port. To mi ne ide u prilog.
Da li postoji neki drugi nacin da ovaj pc iza rutera setujem u DMZ zonu i da on slusa sve servise na javnoj adresi?
[ Predrag Supurovic @ 25.10.2008. 11:15 ] @
Ako nema DMZ ima opciju za forwardovanje opsega portova a to ti je skoro pa isto.
[ frogman @ 28.10.2008. 13:25 ] @
Kada sam malo procackao po manual-u pronasao sam DMZ opcije, kada se omoguci firewall onda mogu da podesim client IP u dmz zonu.
E sad kada sam dodelio adresu u dmz, ostaje mi jos da testiram aplikaciju. A recimo jel nemoram da uradim da uradim forward za niti jedan port za PC koji je u u zoni?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.