[ Ivan Vasić @ 11.11.2003. 12:38 ] @
Pazario sam TV Telefunken 16:9 formata slike. Uz njega dobio univerzalni daljinski PILOT. Elem, daljinski radi jedva na desetak cm od senzora. Probao sam još jedan univerzalac i slična stvar se dogodila (mada, nije bas sigurno jer sam daljinski nije bio baš OK). Šta mislite, da li je u pitanju daljinski ili je problem u TV-u ?
Ako je TV, koliki je to kvar i koliko bi koštala opravka otprilike ?

[Ovu poruku je menjao ivan@elfak dana 18.12.2003. u 17:06 GMT]
[ drdrksa @ 11.11.2003. 13:58 ] @
A kako bi bilo da procitas ovu temu http://www.elitesecurity.org/tema/21344 i tek onda postujes?
[ Ivan Vasić @ 11.11.2003. 15:02 ] @
Bilo bi fino. A pošto nisam pročitao a postovao sam šta onda ?
[ guja011 @ 11.11.2003. 15:19 ] @
jesi li proverio BATERIJE?

teško da će bilo koji drugi uzrok kvara smanjiti intezitet ic dioda pa da tv reaguje na samo 10cm?
[ Ivan Vasić @ 11.11.2003. 16:01 ] @
Menjao sam baterije, nije to.

Od tiipa koji mi je prodao sam čuo da je "verovatno" po njegovim rečima "pomerena iglica u TV.u" i da treba da se zameni ili samo mrdne malo...ali ako je verovati njemu i njegovoj "iglici"....
[ guja011 @ 11.11.2003. 18:33 ] @
lepo. proveri daljinac , pošto je univerzalan na drugom tv-u , čisto da se uveriš da je domet ok. ic daljinci su obično dovoljno jaki da čak i kada ga uperiš sasvim u stranu od tv-a opet imaju efekta.
ukoliko tv slabo reaguje, nešto blokira i oslabljuje ic signal do te mere da moraš da
prineseš blizu daljinac.
ako ovaj gore navedeni test upali, tj daljinac je ok, onda šrafciger u ruke i skini poklopac tv-a. nije naka nauka, jel.
e sad trebao bi da izvučeš štampu da bi prišao ic prijemniku. vidi gde je prozorče
na masci tv-a pa ćeš po tome i locirati položaj na štampi.
(pazi, prosto mi je neverovatno da ima neka zaštitna nalepnica ili šta slično da
slabi signal)
postoji mala šansa da je pri sklapanju tv-a štampa gurnuta u žljeb da se ic prijemnik iskrivio (promašio rupu) pa ne vidi direktni ic zrak.
[ Ivan Vasić @ 11.11.2003. 19:58 ] @
E vidiš, probao sam daljinac na Samsungu i Sony-u i neće da radi ni blizu.
Ali na ovom radi sasvim OK (al na blizu).

Probaću da otvorim TV ali nemam pojma kako da dospem do prijemnika jer je on napred(logično)....
[ guja011 @ 11.11.2003. 23:06 ] @
stani tren. taj tvoj pilot bi trebao ako je univerzalni da radi i na nekom drugom tv-u
mislim na marku.
postoji li šansa da ga probaš na drugom televizoru u radnji gde si kupio i taj televizor?
pazi, moraš da rasčistiš dal daljinac radi. to pod prvo.
[ drdrksa @ 11.11.2003. 23:13 ] @
Citat:
ivan@elfak:
Bilo bi fino. A pošto nisam pročitao a postovao sam šta onda ?

Onda procitaj, razmisli, pa razmisli jos jednom, pa tek onda postuj ...
[ veselinovic @ 12.11.2003. 02:30 ] @
Pa probao covjek dva daljinca i kod oba isto, znaci kvar je u TV-u, ocigledno.Imao sam slican problem na jednom TV-u i bilo je lose filtrirano 5V na prijemniku.Probaj prvo da izmjeris tih 5V na IR prijemniku, a onda zakaci neki elektrolit( 100uF) i OBAVEZNO jedan blok od 100-tinjak nF, pa probaj.
[ guja011 @ 12.11.2003. 18:23 ] @
ne mora da bude :
"Pazario sam TV Telefunken 16:9 formata slike. Uz njega dobio univerzalni daljinski PILOT. Elem, daljinski radi jedva na desetak cm od senzora. Probao sam još jedan univerzalac i slična stvar se dogodila "

1) oba daljinca su probana samo na TELEFUNKENU. nije reko da je probao na drugom tv istog tipa li sličnog.
2) uz telefunken tv (ako je nov a teško da je 16:9 matora stvar) ide odgovarajući telefunken a ne "pilot" daljinac.

naravno da je veća šansa zez-a u tv-u koji si naveo al nek bar eliminiše probom
daljinac kao mogući kvar
[ Ivan Vasić @ 12.11.2003. 22:47 ] @
E da se razumemo. TV je POLOVAN i kupljen od tipa koji ih donosi na kilo, uz obećanje da original daljinski stiže za koji dan..... e pa stigao je...malo sutra..ali to je poseban problem i ovde nije mesto o njemu raspravljati....

PILOT nije radio na Samsungu niti Sony-u, niti onaj drugi (onaj drugi je imao fore i za sat.risiver i za VCR i muz.stub)...
I to što sam ja reko da je pilot univerzalan to sam lupio, ne mora da znači, čisto sam povezao kad mi je dao taj umesto originalnog...
[ guja011 @ 12.11.2003. 23:21 ] @
ajmo onda naopačke:
daj oznaku pilota koji je tip. to je bar lako videti za koje tv služi
[ Ivan Vasić @ 13.11.2003. 12:08 ] @
Pilot je

" P 1673 " .

TV bih verovatno mogao da vratim tipu, ali je problem što mi se puno svidja...mislim ekran 16:9 za DVD i za DivX je čuuuudo. A da ne pominjem koliko sam ga džaba uzo.
Zbog toga sva ova frka inače bih ga vratio i uz'o neki drugi...
[ AGRON SARACINI @ 13.11.2003. 22:25 ] @
proveri na daljinski kondenzator.ili menjaj veci kapacitet
[ AGRON SARACINI @ 13.11.2003. 22:31 ] @
dobiosam tv na popraku,ali nema visoko naponko trafo,MELECTRONIC MOD PA5300
ZNALI KO. koj trafo ima?
[ karailic @ 17.11.2003. 22:24 ] @
Citat:
ivan@elfak:
Pilot je

" P 1673 " .

TV bih verovatno mogao da vratim tipu, ali je problem što mi se puno svidja...mislim ekran 16:9 za DVD i za DivX je čuuuudo. A da ne pominjem koliko sam ga džaba uzo.
Zbog toga sva ova frka inače bih ga vratio i uz'o neki drugi...

"Probaj 1672"
[ mike.ba @ 25.12.2009. 19:20 ] @
zdravo.
kupio sam VAVA univerzalni daljinca za elit tv, sam nes mi ne radi na tv. radio na drugoj marki tv al na ovom nis.
[ fikro73 @ 21.08.2011. 19:33 ] @
pozdrav jek zna netko univerzalni daljinski za sat resriver he@d st 790 fta i za DVBT ShaubLorenz sl 740 .hvala