[ majstorovic @ 26.10.2008. 01:05 ] @
mkt 2.9.27. Problem sa dinamickom ip adresom sam rijesio koristeci skriptu i scheduler koji svakih 10 tak minuta na changeip.com prijavljuje promjenu adrese, ta adresa se sa changeip.com veze za moj redirect http://www.majsta.ddns.info/ i kada sam otvarao tu stranicu pojavljivao mi se web box od mikrotika. Dalje sam prebacio web box sa porta 80 na port 81 i cilj mi je bio da sad sve sto dolazi sa interneta na port 80 redirektujem na lokalni racunar, odnosno njegov port 80 na kome se nalazi prezentacija. Nije mi nikakav problem redirektovati nesto u lokalu na taj web server, recimo Code: chain=dstnat src-address=192.168.1.2 protocol=tcp dst-port=80 action=dst-nat to-addresses=192.168.1.10 to-ports=80 ovde je jasno sta sam uradio ali mi je problem sto ne znam kako da redirektujem ono sto dolazi sa interneta na taj 192.168.1.10:80, mozda sam to i napravio ali nemam odakle da probam... ponavljam adresa nije staticka i ne mogu ovo da uradim. Kako da rjesim ovaj problem mozda sa in interface ili out interface. |