[ Trodmi @ 29.10.2008. 21:58 ] @
Vlasnik sam sajta i legalnog software-a u kojem pravim svoj proizvod. Sve to se vodi kao honorarni rad i donosi koliko donosi na mesecnom nivou. Pre par meseci sam poceo da dobijam spam i pretnje na lokalnu MySql bazu koja se nalazi na sajtu. Pre par dana sam dobio mail od doticnog psiha koji mi i preti i mail sadrzi sledece:
1. Adresu tipa [email protected] sledece sadrzine: "Bolest....bolest... punu verziju tvog programa sam postavio na razne warez sajtove sa tom i tom sifrom itd."
2. ISP doticnog je kontaktiran ali bez odgovora. Doticni se jasno predstavio sa sve screen shoot-om pune verzije mog programa, sifrom, pretecim porukama itd.
Doticni je vlasnik togitogsajta.domen i sve u svemu rastura gotovu verziju mog programa.
3. Dakle, imam adresu, email doticnog, znam lokaciju servera itd.

Koga da kontaktiram? Americku ambasadu, nase pravosudje? Svaka pomoc na ovu temu je vise nego dobrodosla.
Unapred hvala.
[ buda01 @ 30.10.2008. 13:11 ] @
Ako radis potpuno legalno, to je onda posao za SUP, deo za elektronski kriminal.
[ Catch 22 @ 30.10.2008. 21:46 ] @
^ ... a u suprotnom bi mu onda stojala na raspolaganju široka lepeza mogućnosti od piromanije do naručivanja ubistva (???!!!!)
Bojim se da "zvanični način" zaštite ličnog autorskog prava, koje bi u samom početku postupka prvo trebalo dokazati, kod nas još uvek ne funkcioniše... Da li kod nas uopšte postoji institucija za registraciju intelektualne svojine, koja bi se onda kao takva mogla i zaštiti?
[ Trodmi @ 30.10.2008. 22:49 ] @
Napomena:doticni, kao i njegov sajt su locirani u severnoj Americi.
[ Catch 22 @ 31.10.2008. 00:36 ] @
Imao bi mnogo veće šanse da nešto uradiš kad bi mogli da zamenite mesta, pa da ti budeš kao oštećeni u toj "severnoj..."
[ Nedeljko @ 12.11.2008. 11:03 ] @
Ta "severna" je potpisala univerzalnu konvenciju o kopirajtu i samim tim je u obavezi da svoje lokalne zakone uskladi sa njom i da ih primenjuje na svojoj teritoriji. No, ovde bi trebalo tipa tuziti pred americkim sudom.
[ Take 5 @ 12.11.2008. 11:58 ] @
Citat:
Nedeljko:... ovde bi trebalo tipa tuziti pred americkim sudom.

Verovatno je gore trebalo umesto: "ovde" da stoji: "u ovom slucaju", jer inace gonja recenica nema smisla?!
;)