[ driver1001 @ 30.10.2008. 09:18 ] @
treba da napravim 4 korisnika (User-a), koji ce raditi na serveru 2008 ali ne kao administratori nego kao najobicniji korisnici a ja da budem administrator.Na serveru sam napravio jako puno User-a posto su potrebni i medju njima su i ova 4 user-a. E da bi oni mogli koristiti server kao korisnici ja sam otisao u kontrolpanel i u juzer akaunt pa na menage user accounts: uneo ta 4 korisnika kao standardne juzere tu se nalazi i moj nalog samo sto sam ja administrator.i kada se odlogujem kao oadministrator i ocu da se prijavim kao neki od ta 4 juzera izbaci mi ovakvu gresku

--you cannot log on because the logon method you are using is not allowed on this computer. please see you network administrator for more information.--

napomena: kada ih stavim kao sistem operater ili administrator ili nesto tako onda mogu da udjem normalno.

OVO NERADI SAMO KADA JE OBICAN USER ILI GHOST.

unapred zahvalan

ostali korisnici ce se logovati na drugim racunarima a ova 4 na samom serveru!!!
[ Jbyn4e @ 30.10.2008. 09:38 ] @
Kakve ovo ima veze sa Linux/Unix serveri i servisi???????????
[ driver1001 @ 30.10.2008. 09:48 ] @
pa ti mi reci u koju temu da upisem i ja cu prebaciti
[ Jbyn4e @ 30.10.2008. 10:21 ] @
U ovu:
http://www.elitesecurity.org/f79-Cekaonica

Moderatori/Admini - mogli biste da dodate Windows Server deo, ovako windowsasi nemaju gde da pitaju oko svojih servera (U windows delu foruma nema takvog dela gde ova poruka moze da ide).

offtopic: ispravljeno bi ste u biste (space lako okine l:( )

[Ovu poruku je menjao Jbyn4e dana 30.10.2008. u 21:28 GMT+1]
[ Miroslav Jeftić @ 30.10.2008. 14:17 ] @
Ako ti je Server domen kontroler, na njega se onda ne mogu logovati obični korisnici, samo administratori.
[ bachi @ 30.10.2008. 17:16 ] @
A to se valjda, ako me sećanje služi, može promeniti u domain security policy-ju ili local security policy. Mada mi nije jasno šta useri traže direktno na serveru, al' aj' sad...
[ someone_bl @ 30.10.2008. 17:25 ] @
potrazi u polisama, ima jedna polisa koja kaze ko se moze logovati na server a ko ne.(mislim da je logon locally) i tu samo ili iskljuci ili ubaci everyone grupu....
[ Miroslav Jeftić @ 30.10.2008. 19:44 ] @
Citat:
bachi: A to se valjda, ako me sećanje služi, može promeniti u domain security policy-ju ili local security policy. Mada mi nije jasno šta useri traže direktno na serveru, al' aj' sad...

Može se promeniti, ali kao što ti reče, nemaju oni šta da traže na serveru.
[ bachi @ 30.10.2008. 20:17 ] @
Citat:
Jbyn4e: Moderatori/Admini - mogli bi ste da dodate Windows Server deo, ovako windowsasi nemaju gde da pitaju oko svojih servera (U windows delu foruma nema takvog dela gde ova poruka moze da ide).

Aj agri. :)