[ Stefan 93 @ 01.11.2008. 11:43 ] @
Da li neko ima iskustva sa CIS-om? Oni ipak imaju trenutno najbolji firewall (vi kojima je smaranje da podešavate sve one stvari nemojte da komentarišete), Defense+ koji kontroliše sve aplikacije kada hoće čak i da urade nešto sa monitorom i tastaturom, sad i HIPS. Kakav im je AV i da li vredi zbog njega stavljati?
Da li uopšte ima anti-spyware zaštitu?
Za kraj, skroz je besplatan!
[ magna86 @ 01.11.2008. 13:44 ] @
comodo je stvarno naj firewall...
kakav im je AV..ne znam...mada
ja bih uz taj comodo firewall koristio neki drugi AV
[ agasoft @ 01.11.2008. 16:44 ] @
Comodo je stvarno extra firewall, još kad nebi ignorisali naše zahteve da se
malo poboljša accessability...
[ Miroslav Ćurčić @ 01.11.2008. 18:54 ] @
Koristim ga nekih godinu dana, za sad je dobar.
[ Stefan 93 @ 01.11.2008. 21:57 ] @
Za firewall znam da je super, koristim ga još pre nego što je izašla ova verzija 3.
Ali priča se da je AV još suviše nov, ali ako su mogli da naprave super FW valjda mogu i AV, ipak su to manje-više slične stvari, mislim barem njihova svrha.
Citat:
mVeliki: Koristim ga nekih godinu dana, za sad je dobar.

Šta FW ili IS?
[ kristi1 @ 01.11.2008. 22:16 ] @
Pa ne znam za AV, ali ja sam probao njihov registry cleaner i nije mi se dopao i obrisao sam ga. A inace koristim Firewall.
[ 93 Stefan @ 15.09.2009. 11:19 ] @
Ćao, da li se ovde nešto promenilo? Ipak je ovo od pre godinu dana...
Ja koristim ceo paket, i za nekih dva-tri meseca sam jedino imao problem jer njihov AV ima dosta false positive-a: neki dll Subtitle Workshop-a, DiskDigger, JAD Creator.
Ali u svakom slučaju je dobar, uopšte ne opterećuje komp iako je ceo paket.
I Firewall više ne traži za svaku stvarčicu da dozvoljavam, čak se i ne sećam da li me je za nešto pitao.
[ yolja624 @ 16.09.2009. 06:40 ] @
E to je vec zanimljivo - FW i treba da te zapitkuje :D to mu je posao. Ako te ne zapitkuje to znaci ili da nista ne instaliras, ili da on ne radi uopste, ili da ne radi onako kako FW treba da radi...
[ 93 Stefan @ 16.09.2009. 10:29 ] @
Baš radi onako kako treba. Zar treba ko ranije da me pita da dozvolim Firefoxu, Shareazi ili tako nekim programima da idu na net? Naravno da ne. A za one manje poznate programčiće uvek pita.
Oni sad imaju neku bazu, pa kad te nešto pita, piše ti i procenat onih koji su dozvolili i zabranili. Verovatno su na osnovu toga i to sredili da nas ne zapitkuje svaki čas ili su možda jednostavno dodali sami pravila za te programe.
A Defense+ idalje non-stop zapitkuje, mada to i treba.
[ antraks @ 30.09.2009. 10:00 ] @
evo da se prikljucim i ja.

koristim comodo IS vec vise od pola godine i zasad sam zadovoljan.

ima veoma puno opcija ali lako se podesi. samo malo vremena.
samo jedno pitanje.
posto ima razlicitih "nacina" rada kao sto firewall security, internet i antivirus.

koji je nacina najpogodniji za izabrati??
kod mene trenunto je na antivirus rezimu rada.
[ 93 Stefan @ 30.09.2009. 11:06 ] @
Citat:
antraks: posto ima razlicitih "nacina" rada kao sto firewall security, internet i antivirus.
koji je nacina najpogodniji za izabrati??
kod mene trenunto je na antivirus rezimu rada.

Stvarno nemam pojma o čemu pričaš. Možeš samo da kažeš gde se to podešava? Ja sam video samo da imaš odvojeno da biraš kako hoćeš da ti budu agresivni FW, AV i Defense+.
U svakom slučaju ti je antivirus režim rada najbolji. Ne znam da li je ikome Firewall puno koristio, meni nijednom nije sprečio neki virus da ode na net ili nekog da mi upadne jer nije imao prilike, a internet ako ideš po normalnim stvarima nema potrebe, a i u svakom slučaju se svi ti fajlovi snime na hard disk, pa ih antivirus može detektovati.
[ yolja624 @ 30.09.2009. 12:31 ] @
Procitati:

http://sr.wikipedia.org/wiki/%...%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%83%D1%81
http://sr.wikipedia.org/wiki/%...D0%BD%D0%B8_%D0%B7%D0%B8%D0%B4

pa da se utvrdi sta je posao firewall-a a sta antivirusa.
AV ne stiti od nezeljenog protoka u mrezama i zastita od toga je posao iskljucivo FW-a. Kao sto ni FW ne stiti od zaraze virusa/malwarea i slicnih stvari.

Smatram da treba imati i AV i FW. I naravno, kao pojedinacne aplikacije. Ove "all in one" varijante mi nikad nisu izgledale ozbiljno. Znaci Commodo kao FW iskljucivo + neki AV (NOD, Avast, sta god). A koji AV je pitanje ukusa i iskustva i ne zelim o tom da raspredam jer se oko toga previse pricalo.
[ antraks @ 30.09.2009. 15:30 ] @
Citat:
93 Stefan: Stvarno nemam pojma o čemu pričaš. Možeš samo da kažeš gde se to podešava? Ja sam video samo da imaš odvojeno da biraš kako hoćeš da ti budu agresivni FW, AV i Defense+.
.

mozda sam se ja krivo izrazio.
najlakse da ti pokazem.
desni klik na ikonicu tray-u i izaberi configuration.
na to sam mislio.

aj mi recite koji bi AV dobro dosao uz comodo. neki za dz. ali po mogucnosti da ne uzima puno memorije.
ja kontam nesto izmedju avire, avasta i mc afee.
[ yolja624 @ 30.09.2009. 16:01 ] @
u toj kombinaciji meni avast home radi extra ;)
[ Goran Mijailovic @ 30.09.2009. 18:32 ] @
A meni legalan NOD :)
[ 93 Stefan @ 30.09.2009. 19:06 ] @
antraks, tek sad videh to. Nikad nisam išao u onaj tab Miscalaneus jer su tamo samo neke nebitne stvari. Pa to su ti neki skupovi konfiguracija onih stvari što sam već gore rekao. Ja sam to lepo podesio kako mi odgovara, što savetujem i tebi. Ako ti za nešto treba pomoć reci...
Uopšte nema potrebe da menjaš Antivirus. I ja sam ranije pričao kad su bile dozvoljene te teme da ne treba koristiti Internet Security-je, ali ipak ovako ti je sve na jednom mestu, a što je najbolje teško da ćeš naći bolji paket od ovoga. A i rešio sam da koristim samo jedan program u jednu svrhu.
Vidiš što se tiče Avire, dok sam imao prvi put Avira PE Premium (ona verzija koja se plaća, legalna oba puta zahvaljujući onim njihovim akcijama), na svakih nekoliko dana sam morao sa Malwarebytes Anti-Malware-om da čistim komp od nekih stvari (bilo je pre godinu i po ili dve pa se ne sećam koje). Onda sam opet pre nekoliko meseci stavio to ponovo i kad sam došao na CIS on mi je očistio USB od nekih stvari (za šta mi je rekao i jedan drug da imam) i ni MBAM ni Spybot S&D niti HijackThis mi ne nađoše ništa za ovih 4-5 meseci. I sa AVG-om sam isto imao probleme.
[ antraks @ 01.10.2009. 09:41 ] @
kod mene je trenutno podeseno na internet security updated.
aj mi reci kako si ti to podesio. ja sam nesto podesavao ali nisam nesto puno mjenjao od njihovih fabrickih podesvanja.

da li mi je potreban neki anti virus u ovaj comodo ili ne??
ja sam mislio instalirati neki.
cisto preventive radi.
[ valjan @ 01.10.2009. 10:21 ] @
Hm, pa zar nije preventiva upravo osnovna namena svakog AV-a? Kao sto vidimo iz primera u ovom forumu, "veliki" AV-ovi se uglavnom ne snalaze najbolje na vec inficiranim masinama, i tu u pomoc uskacu oni razni sitni alati koji se spominju u svakoj temi. Samo da te jos pdosetim na osnovno i "sveto" pravilo: nikad istovremeno dva rezidentna AV programa na jednom mestu.
[ 93 Stefan @ 01.10.2009. 10:25 ] @
To znači da ti je sada onako kako si ti podešavao.
Ne možeš imati još neki uz ovaj Comodo, možeš ili jedan ili drugi. Meni je ovaj za sada dobar.
Za AV:
Staviš Real Time Scanning On Access i uključiš Heuristiku na Low, a u Manual Scanning je staviš na High i za najveći fajl koji se skenira samo lupi neki ogroman broj sa devetkama, jer ipak ko želi da mu se ne skenira sve.
Za FW:
U Stealth Ports Wizard staviš Stealth my ports to everyone.
U Attack Detection Settings uključiš Protect ARP Cache, i pod Miscellaneus uključiš prve tri stvari.
Za Defense+:
U Image Execution Control Settings staviš na Agressive.
U Defense+ Settings štikliraš da zabrani sve zahteve od zatvorenih aplikacija.
Za FW i Defense+ mislim da ne moraš da stavljaš da budu agresivniji već su i tako kako su oni stavili sasvim dobri.
[ antraks @ 01.10.2009. 12:02 ] @
hvala stefane.

aj mi samo jos nesto reci.
stavio sam ova tvoja podesavanja, ali sad mi ne ide upload torenata.
gdje da podesim da omoguci torentu da ide u upload??
[ 93 Stefan @ 01.10.2009. 19:01 ] @
Šta te briga, ko još koristi upload, još ti bolje ako samo on ne radi, bitno da ti imaš tu stvar skinutu :)
Šalim se, o kom programu se radi? Ajde idi ovde Firewall>Advanced>Attack Detection Settings>Miscellaneus i isključi Do protocol analysis i Do packet checksum verification, pa da vidimo ima li neke promene.
A ako ne radi, ajde ovo da probamo, idi pod Firewall pa View Firewall Events, tu ti piše šta je sve zabranjeno. Onda možeš da ideš pod Firewall>Advanced>Network Security Policy, nađeš taj program i dozvoliš mu to što je zabranjeno. Verovatno samo staviš taj protokol koji je blokiran i pazi da Destination Address bude Any.
[ antraks @ 04.10.2009. 21:31 ] @
evo dosao je sebi. sve radi. nisam nista dirao.

a sto je mocan ovaj comodo. ima veoma dobre opcije.
tek sad sam malo vise pogledao.

hvala stefane.
[ antraks @ 08.10.2009. 19:54 ] @
samo jos jedno pitanje.

moze li ici Ad-aware 2009 i comodo.
da li mogu raditi zajedno.
hoce li smetati mozda nesto??
[ 93 Stefan @ 10.10.2009. 13:22 ] @
Ne znam, ja koristim Spybot S&D koji samo odradi imunizaciju i sve je super nema ni potrebe za aktivnom zaštitom. To ne koristim jer ne bih da uzimam crack za pro verziju, a obična nema sve.
[ sarmasmeker @ 17.10.2009. 12:42 ] @
Pitanje:

Da li je moguce da meni commodo blokira neku drugu konekciju koja hoce da se nakaci na ruter?!

Tipa sestra i ja delimo vezu preko rutera, kad se upali net tamo pukne mi net na oba racunara.

Jel` to moze biti do njega?! Meni nesto glupo zvuci, ali ajde...

Pitanje 2: Jel`mu ja mogu reci nekako(razgledao sam, ali previse podesavanja ima) da me prilikom instalacije nekog programa ne pita dal` sme ovo ili ono...i ne samo tad, nego za bilo sta drugo sto nije vezano za sam internet?! Dosta toga je vec zapamtio, ali opet malo smara.

Podesio sam ga onako kako je neko iznad napisao, videcemo kako ce raditi. Koristim Windows7 i za sad nemam nikakvih problema. Uz njega imam i Aviru(free), ali nesto nece da se update vec 3 dana, uopste nece da izadje na server :S

P.S. Jel`ovo threatcast nesto ne radi?! Uopste mi ne daje nikakve podatke :S

Unapred hvala.
[ 93 Stefan @ 17.10.2009. 13:18 ] @
Citat:
sarmasmeker: Da li je moguce da meni commodo blokira neku drugu konekciju koja hoce da se nakaci na ruter?!

Ajde probaj da staviš Comodo FW, a možda i Defense+ na Disabled kad radiš te stvari kad ti blokira pa ćemo znati.
Citat:
sarmasmeker: Jel`mu ja mogu reci nekako(razgledao sam, ali previse podesavanja ima) da me prilikom instalacije nekog programa ne pita dal` sme ovo ili ono...i ne samo tad, nego za bilo sta drugo sto nije vezano za sam internet?! Dosta toga je vec zapamtio, ali opet malo smara.

Može! Kada te pita prvu stvar ti odeš na More Options i označiš Installer or Updater (tako nekako), onda te on pita da li hoćeš da pređeš u Installation Mode i to klikneš na Da (to možeš i ručne pre nego što pokreneš instalaciju).

P.S. Nemam pojma, meni to retko izbacuje neke rezultate...
[ Aleksandar Maletic @ 26.10.2009. 20:22 ] @
Mijailovic je u pravu,NOD je veoma zahvalan antivirusni sistem,ali opet ima mana i moram da kazem da sam ga se ipak otarasio iako sam veliki obozavatelj...reci cu vam nesto drugarski,mnogo komplikujete stvari,Comodo ima dobar Firewall ali veoma los antivirus...ja koristim Kaspersky Internet Security 2010,nikad nisam bio zadovoljniji nekim zastitnim sistemom...sve u jednom,Firewall 2-Way,mnogo dobar antivirus i perfektan antispyware...prosto receno,jedan kljuc,a sto vrata... :)
[ 93 Stefan @ 26.10.2009. 22:38 ] @
Citat:
Aleksandar Maletic: i perfektan antispyware

??? Otkad to? Možda ako se nešto drastično promenilo u ovoj verziji 2010, nisam pratio.
Citat:
Aleksandar Maletic: Comodo ima dobar Firewall ali veoma los antivirus

Ja sam već uporedio probleme koje sam imao sa Avirom PE Premium (legalnom) i normalan rad sa ovim nikakvim Comodovim anti-virusom. Sad zavisi kome zapadne koji virus...
[ Aleksandar Maletic @ 26.10.2009. 23:43 ] @
Ne bih da skrecem sa glavne teme,ali cu ipak reci ukratko...Kaspersky 2010-mnogo brzi,antispyware veoooooma bolji,firewall takodje kvalitetan (2-Way poput onog sto ima Zone Alarm Pro)...procitaj malo njihov sajt pa ces shvatiti o cemu ti pricam...najveca baza malware podataka na svetu...na svakom review sajtu zauzima visoko mesto (medju prva tri uvek)...toliko o tome...