[ grunf21 @ 02.11.2008. 16:19 ] @
kupio sam nedavno DVD rezac Pioneer 116 DRW i prikljucio ga na 40 pin-ski IDE kabl na istoj grani gde je bio i hard disk.Prilikom ukljucenja racunara prvi problem mi se javio IDE chanel 0 no 80 conductor installed.To i nije strasno posto cu zameniti kabl 80 pin-skim.No najveci problem mi je u hard disku posto ga BIOS prepozna a ne moze da se digne sistem i pise DISK BOOTH FAILURE!!!
Prikljucio sam taj isti HDD na drugi komp i Windows mi prijavi da ga vidi kao i Bios,ali nevidim ni jednu particiju na HDD-u!!!!
Pokusao sam da stavim sistem i prilikom kopiranja fajlova sa CD na HDD bilo mi je prikazano HDD 160gb unpartition?!!!
Dali postoji sansa da se podaci vrate kao i particije???
[ fade @ 02.11.2008. 16:21 ] @
Skini get data back, za ntfs ili fat32 particiju, i polako vracaj podatke.Posle formatiraj disk, pa kopiraj nazad...
[ iMiki @ 02.11.2008. 19:02 ] @
Nisi dzamperisao DVD kako treba (verovatno je ostao master) i prikacio si ga na isti kabal sa hard diskom pa mu je ubio MBR.

[ ptak 13. @ 02.11.2008. 22:38 ] @
Citat:
iMiki: Nisi dzamperisao DVD kako treba (verovatno je ostao master) i prikacio si ga na isti kabal sa hard diskom pa mu je ubio MBR.

Slazem se, mislim da je to jedini problem.
P.S. Ova tema je za Storage ! ! !
[ jamajka980 @ 03.11.2008. 23:38 ] @
a samo jos jedno pitanje?Kako da koristi GetData Back program kad ne moze HDD da se bootuje odnosno ne moze da se podigne sistem??
Dali moze to nekako sa drugog kompa?