[ grunf21 @ 02.11.2008. 16:19 ] @
| kupio sam nedavno DVD rezac Pioneer 116 DRW i prikljucio ga na 40 pin-ski IDE kabl na istoj grani gde je bio i hard disk.Prilikom ukljucenja racunara prvi problem mi se javio IDE chanel 0 no 80 conductor installed.To i nije strasno posto cu zameniti kabl 80 pin-skim.No najveci problem mi je u hard disku posto ga BIOS prepozna a ne moze da se digne sistem i pise DISK BOOTH FAILURE!!!
Prikljucio sam taj isti HDD na drugi komp i Windows mi prijavi da ga vidi kao i Bios,ali nevidim ni jednu particiju na HDD-u!!!!
Pokusao sam da stavim sistem i prilikom kopiranja fajlova sa CD na HDD bilo mi je prikazano HDD 160gb unpartition?!!!
Dali postoji sansa da se podaci vrate kao i particije??? |
[ fade @ 02.11.2008. 16:21 ] @
Skini get data back, za ntfs ili fat32 particiju, i polako vracaj podatke.Posle formatiraj disk, pa kopiraj nazad...
[ iMiki @ 02.11.2008. 19:02 ] @
Nisi dzamperisao DVD kako treba (verovatno je ostao master) i prikacio si ga na isti kabal sa hard diskom pa mu je ubio MBR.
[ ptak 13. @ 02.11.2008. 22:38 ] @
Citat:
iMiki: Nisi dzamperisao DVD kako treba (verovatno je ostao master) i prikacio si ga na isti kabal sa hard diskom pa mu je ubio MBR.
Slazem se, mislim da je to jedini problem.
P.S. Ova tema je za Storage ! ! !
[ jamajka980 @ 03.11.2008. 23:38 ] @
a samo jos jedno pitanje?Kako da koristi GetData Back program kad ne moze HDD da se bootuje odnosno ne moze da se podigne sistem??
Dali moze to nekako sa drugog kompa?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.