[ Monna @ 02.11.2008. 18:42 ] @
Pozdrav svima! Trebam pomoc – HITNOO! Imam 13 racunara u mrezi, na jednom od njih je instaliran Microsoft Windows 2000 Server, na ostalih 12 Windows XP. Tu je jos i switch D-link DES 1024D. Internet konekcija – ADSL. Racunari izlaze na internet preko ovog servera. Znaci, to je ono sto ja vidim i sto znam. Mreza je normalno funkcionisala do juce. Jucer - nema LAN konekcije. Na svim racunarima imam prekrizenu LAN konekciju (network cable unplugged)???? Kablovi su tu, spojeni i na mjestu. (provjeravano) Kontam da nije ko sta barko – valjda nije (tako kazu) Internet konekcijee ima (na serveru), al' mreze ni za lijekaa! Zasto? Dan prije - sve ferceralo. Da nije kak'a sabotazaa?! :( Jos i podatak, da smo do prije dva dana imali 11 racunara, pa smo dobili novog kolegu i dodali jos jedan racunar (ako ima kakve veze?) Molila bih sve one koje imaju bilo kakvu ideju o cemu bi se ovdje moglo raditi i savjet sta trebam provjeravati i na sta obratiti paznju da pomognu. Sigurno je u pitanju neka glupost i vama profesioanlcima smijesna sitnica koja meni promice i za koju ja i ne znam da postoji (zenee i IT ;)) Frka mi je, jer sutra ujutro to mora biti operativnooo – inace ce mi radnici da se razbjeze naa odbojku ili basket. Pomagajteee drugovii! Sta mi je ciniti? Ukoliko se odlucite pomoci dami u nevolji, molim vas za detaljna i precizna objasnjenja, po mogucstVu ilustrovanaaaa Hvala unaprijed! |