[ component @ 02.11.2008. 18:55 ] @
Počeo sam da korsitsim Kubuntu 8.10 i686 i dosta lepo radi. Ipak, nikako na uspem da namestim subtitle kad gledam film. Uz Kubuntu dolazi Dragon Player koji izgleda dosta jednostavno, ali i bez nekih važnih opcija. Ako neko zna kako da ubacim subtitle bio bih zahvalan.
U Windowsu koristim GOM player koji je po meni ubedljivo najbolji player na bilo kojom sistemu. Probao sam i da ga instaliram preko Wine. Instalacija je fino prošla, GOM se pokreće, ali neće ništa da pusti (blokira se prozor). Možda bi bila bolja opcija da koristim ovu kombinaciju umesto Linuxovih playera? Ako je neko uspeo da ga natera da radi pod Linuxom neka kaže...
[ momsab @ 02.11.2008. 20:30 ] @
imas drugih dobrih player-a, spomenuti su ranije: Koffeine, SMPlayer, KMplayer, VLC player...
[ component @ 03.11.2008. 17:33 ] @
Ma sve je to lepo. Evo upravo koristim Koffeine, ali ni tu nešto ne uspevam da podesim subtitle da lepo prikazuje naša slova. A osim toga nervira me što kada prevučem prevod u film koji već ide, film krene od početka. Nego pitanje je bilo da li zna neko da li Dragon Player može uopšte da učita subtitle?
[ momsab @ 03.11.2008. 18:43 ] @
sto se nasih slova tice pdoesi encoding u opcijama na Central European (ovo vazi za svaki media player)

ne znam za Dragon, nisam koristio, posao mi uglavnom radi SMPlayer
[ lord_celtic @ 04.11.2008. 16:08 ] @
Citat:
component: Ma sve je to lepo. Evo upravo koristim Koffeine, ali ni tu nešto ne uspevam da podesim subtitle da lepo prikazuje naša slova. A osim toga nervira me što kada prevučem prevod u film koji već ide, film krene od početka. Nego pitanje je bilo da li zna neko da li Dragon Player može uopšte da učita subtitle?

sto se tice dragonplayer-a a i kaffein-a u verziji za kde4 nisam ni ja uspeo ubaciti fontove
a za kaffeine kde3 samo treba u opciji subtitle samo upisi cp1250.