[ Vranac @ 05.11.2008. 09:25 ] @
| Mozete skinuti ovde.
Velicina je oko 7GB
[MOD: Samo mala dopuna, ovo nije setup ver VirtualPC image, tako da vam je neophodan virtualization engine koji podrzava taj format]
[Ovu poruku je menjao mmix dana 05.11.2008. u 10:39 GMT+1] |
[ bags @ 06.11.2008. 15:50 ] @
Strasno koliko MS radi na programerskim alatima u zadnje vrijeme. Stalno nas bombarduju novim tehnologijama, a neke stare samo manje od dve godine su vec povucene (Linq to SQL).
I ovaj VS2010 na prvi pogled ne donosi nista novo. Meni je zapao za oko puno bolji debug i alat za UML. Vise me zanimao novi framework. Strasno je koliko spajaju OOP sa funkcionalnim programiranjem (meni je i dalje problem naci upotrebnu vrednost za vecinu stvari iz 3.5). Ovde se moze naci lista poboljsanja :
http://www.codeguru.com/vb/vb_internet/aspnet/article.php/c15645/
PS.
Iznenadjujuce brzo radi u VirtualPC sa samo 2gb dodeljenog rama. Verovatno je do Windows Server 2008. Vidno je brzi nego VS2008 na 4 gb rama.
[ mmix @ 06.11.2008. 17:04 ] @
Ne bih se ja brinuo mnogo za DLINQ, sasvim sigurno nece biti deprecated pre nego sto u potpunosti bude implementiran kao deo Entity Frameworka. Mozda ce to biti u VS2010, nije lako reci, ali sasvim sigurno aplikacije koje budu targetovale 3.0 i 3.5 ce moci da koriste DLINQ i u buducnosti. Jedino sto se nece desiti je da se radi dalje prosirenje DLINQ-a, al ako ces imati istu funkcionalnost sa istom lakocom koriscenja preko EF-a, who cares.
PS: Imaj u vidu da je to 'osakacena' verzija OS-a i da je footprint dosta manji nego u punoj instalaciji. A da je VS2008 spor to je tesko osporiti :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.