[ comic @ 05.11.2008. 21:32 ] @
Posle duzeg pretrazivanja raznih foruma (a ESa najvise) ipak sam se odlucila da postavim novu temu (pre nego sto odnesem HDD na reklamaciju :-(). Dakle, kupila sam novi HDD WD5000aaks i sticajem okolnosti prvo sam ga stavila u Chieftec-ov Black box i probala da ga nakacim na par kompova na poslu, medjutim nijedan komp ga nije video. Posle toga sam ga nakacila na svoj komp, i i dalje ista varijanta - ne vidi ga (naravno gledam ga u Manage/Disk Management). Posle toga ga ubacujem u kuciste i BIOS ga i dalje nikako ne vidi. Dakle, u iscitavanju ne pise NONE (kao na mestu gde nista nije nakaceno), nego je samo prazno. Kad udjem u BIOS i dalje je ista prica ikad udjem bas na ... ne znam kako bih se tacno izrazila ... polje koje je vezano za taj uredjaj, kao da mu nekako pristupi i pokusa da iscita podatke o njemu, medjutim i dalje nista (velicina 0B, ne prikazuje mu ime...). Inace, za svo to vreme, neki zvuk se iz njega cuje - dakle nesto ipak radi ? Ono sto sam ja pokusala pre postavljanja ove teme je : Menjala kablove, flesovala BIOS (sa F3 na F5 pa na F7f (??? takvu je ekstenziju imao fajl, pa mi sada tako i pise) kao poslednju verziju), ostavljala samo njega (iskljucivala drugi HDD), menjala pinove na koje je nakacen jumper...U svakom slucaju, rezultat svega toga je uvek isti - ne ispisuje podatke o njemu. S obzirom na to da mi je relativno novija ploca, ne mogu da verujem da ne moze da vidi HDD od 500G. Sto se tice novijih drajvera, mrzi me da ponovo instaliram Win (ili mogu i preko svega ?). Inace, HDD sam kupila pre neke dve nedelje i neprestano (uz koj' dan pauze) sam pokusavala da ga osposobim, pa ako zaista ne radi, imam garanciju pa ga nosim na reklamaciju. Inace, nemam nikog da ima noviju plocu, pa da mogu da probam da ga ubacim u drugi komp... Konfiguracija koju imam: MB Gigabyte GA-MA770-DS3 CPU AMD ATHLON64 X2 4400+ HDD WD3200ks GPU Gigabyte 2400XT Unapred zahvalna na nekom savetu! C. |