[ srlexic @ 06.11.2008. 01:27 ] @
Internet kompanija Httpool testira prikazivanje video-banera na stranicama poslovnog portala Economy.rs.

Httpool, vodeća internet oglašivačka mreža u Srbiji odabrala je poslovni portal Economy.rs za testiranje prikazivanja video-banera i kampanja koje uključuju oglašavanje putem naprednih oglasnih formata na Internetu. Video-baneri predstavljaju najnapredniju tehnologiju koja spaja dva popularna medija - Internet i televiziju i omogućava oglašivačima optimizaciju svojih internet kampanja.

U dogovoru sa agencijom Initiative, Httpool je za testiranje odabrao TV reklamu za kampanju "DonCafe Moment", trajanja 20 sekundi, delo marketinške agencije Leo Burnett.

video oglasi srbijaKako se vidi na priloženim fotografijama, posetioci startuju video-klip putem specijalnog tastera postavljenog u sredini banera i u svakom trenutku mogu da zaustave emitovanje oglasa. Postoji i video-baner koji kreće sa emitovanjem reklame odmah po učitavanju internet stranice, ali tek nakon što server detektuje brzinu internet protoka korisnika i oceni da je ona zadovoljavajuća za nesmetano učitavanje video-klipa. U suprotnom, posetiocu se prikazuje standardni baner u Flash formatu. Razvojem internet tehnologija i povećanjem brzina pristupa Internetu u Srbiji, stekli su se uslovi za efikasno emitovanje video-reklama na web sajtovima.

Video-baneri predstavljaju značajan potencijal rasta prihoda od oglašavanja za Internet kompanije. Prema podacima konsalting agencije eMarketer, video-oglašavanje na Internetu generisaće 1,6 milijarde USD prihoda ove godine, što predstavlja rast sa prošlogodišnjih 800 miliona USD, dok bi do 2011. godine ovaj iznos trebalo da dostigne 4,3 milijarde USD.

- Kao najveća internet oglašivačka mreža u Srbiji, ovakvu inovaciju smo imali u planu već duže vreme. Sada konačno smatramo da su se stekli i odgovarajući infrastrukturni uslovi u Srbiji, zahvaljujući kojima je velikom broju korisnika omogućen pristup broadband internetu, a time je i oglašivačima otvorena mogućnost za još kreativnije i tehnološki naprednije online prezantacije. Video-baneri su znak velikog pomaka u razvoju internet oglašavanja kod nas i još jedan poen ostvaren u korist digitalnog marketinga nad tradicionalnim, smatra Gabrijela Stjepanović, Marketing Communications Manager u kompaniji Httpool d.o.o.

Izvor vesti, kao i screenshot-ovi bannera:
http://www.economy.rs/info/vesti-economy-httpool-video-oglasi.php
[ Predrag Supurovic @ 06.11.2008. 06:49 ] @
Uh kako jake reci za nesto sto ce vrlo brzo da umre, jer ce toliko da nervira posetioce sajta da ce vlasnici morati da biraju izmedju korisinika i reklama....