[ Ivek33 @ 06.11.2008. 10:32 ] @
Ovo mi s edogodilo danas, do juče je sve bilo OK.
S obzirom da pratim neke teme danas mi je stiglo više e-mail poruka s promjenom oblikovanja teksta ( tekst je po meni BOLD i Times New Roman ) pa sam ga probao promijeniti u e-mailu ali bezuspješno.
Ostale poruke koje sam primio su OK ( Veradana, Normal )

Primjetio sam da je i tekst dok ovo pišem u IE također nekako BOLD ?

Ostale web stranice su OK sa tekstom, kao i Naslovna stranica ES-a.
Probao sam sam sebi poslati e-mail poruku i sve je OK.

OVO se događa samo kod e-mail poruka sa ES-a ???

Je li ovo do ES-a ili sam ja nešto "zbrljao"
[ Ivek33 @ 06.11.2008. 22:45 ] @
Riješen problem.
Nije bilo do ES-ovih emailova već do mog Windowsa. isti problem mi se odrazio na svim programima Office-a i Notepadu itd....

Problem je bio u tome što se u Efektima nekako promijenio prikaz "screen fonts" a bio je postavljen na ClearType.???
Isključio sam ga pa sam napravio i mali tutor za početnike
Kako vratiti standardnu jasnoću Fonta u Windows XP ?

pozivam moderatora da promijeni naslov teme radi efektnije pretrage ( možda nekome zatreba
[ bttp @ 08.11.2008. 17:43 ] @
ClearType rendering je bolji za LCD displeje - manje zamara oči. Na Visti je ClearType font rendering - default.

P.S. Čitajući prvi put tvoje pitanje, pomislio sam da je u pitanju Cleartype prikaz, ali sam mislio da, kao dovoljno iskusan "kompjuteraš" znaš za to, pa nisam komentarisao ;)

Ne odbacuj Cleartype tek tako. Ako dozvoliš sebi da se malo navikneš videćeš da manje zamara. Ja recimo nisam ni znao da je u Visti ClearType default na nivou celog OSa (znao sam da je uveden u IE7 još dok sam koristio XP, ali nisam znao da je u Visti uveden u ceo OS). Nisam to ni primetio, dok nisam "naučio", ali sam zato primetio da mi OS lepo izgleda i da mi ne zamara oči. Takođe sam saznao da je taj feature uključen i u XP, na nivou celog OSa a ne samo u IE7 kako je bilo originalno.

Ostala je opcija Standard font smoothing, za one kojima se više sviđa i za CRT monitore, ali Cleartype je definitivno napredniji.
[ Goran Mijailovic @ 08.11.2008. 19:31 ] @
Citat:
pozivam moderatora da promijeni naslov teme radi efektnije pretrage ( možda nekome zatreba

Moderator promenio
[ Goran Mijailovic @ 09.11.2008. 11:46 ] @
@Ivek33

Imas li mozda ad aware instaliran ili neki drugi program koji ne dozvoljava izmenu registry postavki?
[ Ivek33 @ 09.11.2008. 19:54 ] @
Citat:
Goran Mijailovic: Imas li mozda ad aware instaliran ili neki drugi program koji ne dozvoljava izmenu registry postavki?
Imam ih preko-nekoliko
Ne mogu vjerovati da neki od njih to spriječava.
- AD-Aware 2008
- Advance WindowsCare
- SpyBot S&D ( rezidentan )
- AVG -antimalware ( rezidentan )

[ kristi1 @ 09.11.2008. 20:00 ] @
Advance WindowsCare
Ja mislim da je ovaj, i meni je pravio slicne probleme pa sam ga deinstalirao.
[ Ivek33 @ 09.11.2008. 20:06 ] @
Citat:
bttp: ali sam mislio da, kao dovoljno iskusan "kompjuteraš"
Što to znači "iskusan kompjuteraš". Bavim se računalima amaterski i za svoju dušu ali kako je to grana koja je toliko široka ( u nijansama ), mislim da neću biti "iskusan" dok sam živ
Nailazio sam na banalne probleme koje sam rješavao od prve a ponekada te iste probleme ( na nekim PC-ima ) nisam mogao riješiti danima. Sve su to nijanse. A ovo mi se dogodilo prvi puta pa nisam ni obraćao pažnju, nego eto kada se dogodi problem onda predstoji surfanje i čačkanje
Citat:
bttp: i za CRT monitore
da, baš ovo je razlog zbog kojega koristim Standard.
A ovih dana mi se opet samostalno promijenio na ClearType pa se pitam što se događa.
Evo i Goran je pretpostavku stavio pa ću vidjeti što raditi.
Postoji mogućnost da je u pitanju problem sa AD-Aware 2008 ili Advance WindowsCare jer sam ih zadnje instalirao
[ Ivek33 @ 09.11.2008. 20:08 ] @
Citat:
kristi1: Advance WindowsCare.
OK @kristi1
Dobar mi je to program ali ako se bude događalo opet ide "van" sa kompa
Sada sam opet vratio ručno na "Standard"
[ kristi1 @ 09.11.2008. 20:18 ] @
Dobar je ali ako ti pravi problem sa fontovima (meni je pravio) predji na wise registry cleaner i wise disk cleaner, oba su odlicna.
[ Ivek33 @ 09.11.2008. 20:32 ] @
Citat:
kristi1: Dobar je ali ako ti pravi problem sa fontovima (meni je pravio) predji .......
potpuno si bio u pravu, maloprije sam probao Advanced WindowsCare V2 personal i nakon njegovog pregleda restartao PC, i naravno on je vratio postavku na ClearType.
Probao sam i dečekirati opciju ClearType/Standard , ponovni pregled sa Advanc. WindowsCare i opet nakon restarta vratio je na ClearType
Ide deinstalacija

Dakle definitivno za sve one koji koriste CRT monitor i žele imati JASNE i ČISTE fontove u Windowsima, NEMOJTE instalirati Advanced WindowsCare program

što se mene tiče može LOCK teme
[ Goran Mijailovic @ 09.11.2008. 20:59 ] @
Citat:
i žele imati JASNE i ČISTE fontove u Windowsima

pitanje ukusa, meni su jasni i cisti samo kad je clear type ukljucen ;)
[ Take 5 @ 09.11.2008. 21:04 ] @
Pre zakljucavanja, za one koji bi radije koristili ClearType jedan koristan link:

MS PowerToys: ClearType Tuner (2MB download)

Citat:
ClearType Tuner
This PowerToy lets you use ClearType technology to make it easier to read text on your screen, and installs in the Control Panel for easy access.

;)
[ Ivek33 @ 09.11.2008. 21:06 ] @
Citat:
Goran Mijailovic: pitanje ukusa, meni su jasni i cisti samo kad je clear type ukljucen

OK Gorane, razumjeli smo se ( pretpostavljam da će čitaoci teme znati na što sam mislio )
( barem po slikama koje sam postavio u prvom postu )
pozdrav