[ didzejevski @ 06.11.2008. 11:38 ] @
Treba mi pomoc. Prvi put se srecem sa linuxom, a hocu da pocnem aktivnije da ga koristim. Instalirao sam Ubuntu 8.10 sa Gnome GUI, i deluje mi sasvim fino. Ali imam problema sa namestanjem interneta. Imam NetMod (Intracom) ISDN modem, povezan USB kablom. Uputstvo na njihovom sajtu je neko prastaro, probao sam po tome da radim, ali nista ne odgovara opisu. Koliko sam skontao, dialer koji Gnome koristi je WvDial, medjutim, ne mogu nigde njega da nadjem da ga pokrenem. Drugo, u help-u sto ide sa instalacijom, pise da treba da idem: system>administration>network, ali tamo ima samo network tools sto mi otvori hakerske alatke. Gledao sam i u system>configuration>... ali tamo ima samo nesto vezano za podesavanje wired (dsl) i wireless konekcije, i proxy-ja. Sta da radim? Znaci, gde pre svega da iskopam neki dialer koji ide uz Gnome? Gledam u package manageru pise da je instaliran WvDial. Osim toga, gde da pristupim podesavanju konekcija? Dakle, nesto kao network connections u windowsu. Mlogo hvala unapred. |