[ Majstor_Pućko @ 06.11.2008. 13:12 ] @
Jednostavno pitanje. Ja sam mislio da natopim fatu sa alkoholom, ali opet ne znam da li moze da naskodi? Ili ima nesto bolje?
Hvala.
[ Nenad Vranjanac @ 06.11.2008. 14:22 ] @
ako ima puno viska najbolje je prvo ukloniti ga suvim wc papirom. nakon toga finis moze isto wc papirom, koji ovlas navlazis apotekarskim alkoholom (etanolom) ili benzinom ili izopropil-alkoholom
[ Majstor_Pućko @ 06.11.2008. 16:47 ] @
Hvala. Odradio sam sa alkoholom, uspeh je delimican, jer se dobar deo stvrdnuo.
[ Binary Mind @ 06.11.2008. 23:09 ] @
Postoji nesto sto se zove medicinski benzin i jako uspesno cisti staru pastu sa procesora, kako CPU-a tako GPU-a. Sa njim takodje cistim i kontakte na memorijskim modulima, PCI/AGP/PCI-E karticama. Stara pasta po pravilu treba skroz da se skine pre nego sto se nanese nova.
[ slacker @ 09.11.2008. 19:10 ] @
Biti će dobro bilo koje otapalo koje nije na bazi ulja. Ja obično koristim nitro razređivač, toga uvijek ima pri ruci.
[ kime1 @ 16.10.2009. 03:17 ] @
imam nokte jake, pa mi je najlakše noktima da skinem, tako ne postoji opasnost od vlage :)... ide lakše od greb greb srećki ili dopuna za mobilne...
[ mserifov @ 16.10.2009. 08:27 ] @
Nitro razredivac ti je zakon. Ja ga za sve koristim a moze i medicinski benzin samo nitor razredživač je jeftin oko 3 km po litri bar u Bbosni je ta cijena. E sad moras malo pazit sa njim ja ga za sve oko racunara koristim. Prvo opusem citavumatičnu ploču sa zrakom iz kompresora. I onda cetkicu i ruke i sve okolo lijepo skinem prašinu. I zatim ocistim procesor tako sto umočim cetkicu za zube u nito razredivac i polagano trljam po procesoru i skine se sve za cas. I onda nova pasta kuler kojeg takode ocistim i sve radi kao doksa.
Samo pazi kad nanosis pastu da je ravnomjerno na neses pogotovu kod vecih povrisna kao sto su procesori za 775 socet i AM2 oni su veci i ravnomjerno nanesi pastu da bi ti se sto bolja kontaktna povrisna obezbjedila izmedu hladnjaka i procesora.
[ dekster2 @ 16.10.2009. 08:47 ] @
Ja se izvinjavam,ali to sa nitrom je neka zajebacija sa youtube ili.
[ Binary Mind @ 16.10.2009. 17:24 ] @
Tema je stara i sve je vec receno. Siroko prihatcena sredstva za ciscenje procesora su:

1. Izopropil alkohol
2. Viskoprocentni medicinski alkohol
3. Medicinski benzin

Sredstva kao sto su:

1. Aceton
2. Ostali razredjivaci za farbu

nisu preporucena.

A tek nokti :)

Tacka i lock.