[ boxi @ 06.11.2008. 21:54 ] @
| Trebala bi mi naredba da sa jednog exel fajla prebacim podatak iz jedne celije u drugi fajl exela tj. Imam dva exell fajla (1.xls i 2.xls). U prvi fajl imam neki podatak u celiju A1, e sad kojom formulom da taj podatak prebacim u drugi fajl 2.xls. nadam se da sam dobro objasnio |
[ Ivek33 @ 06.11.2008. 22:54 ] @
Citat:
boxi: e sad kojom formulom da taj podatak prebacim u drugi fajl 2.xls.
Napravi link sa ćelije A1 ( 1.xls ) u file 2.xls
Ako im mijenjaš pozicije tj. folder tada obrati pažnju na path stazu linka i prihvati ažuriranje ako se pojavi
vidi attach
btw: pri svakoj promjeni podatka u 1.xls promijenit će ti se podatak i u 2.xls ( ako prihvatiš ažuriranje )
[ timmy @ 07.11.2008. 06:36 ] @
Obrati paznju na to da u fajlu iz koga uzimas podatke, ako koristis metod koji ti je Ivek objasnio,
ne smes da menjas strukturu radne sveske ali ni radnog lista. Tj. ne smes da menjas imena radnih
listova odnosno poziciju celije koju "vuces" u drugom fajlu.
Zapravo, da budem precizan, to cak i mozes da radis ali samo ako su oba dokumenta otvorena.
Samo u tom slucaju, Excel ce biti "svestan" promena koje nastaju i azurirace ti formule u povezanom
dokumentu. Medjutim, pitanje je da li ces bas uvek otvarati sve povezane fajlove, kako bi zbog
promene u jednom od njih dobio sredjene formule u svim ostalim povezanim fajlovima.
Zbog toga se u ovakvim situacijama preporucuje koriscenje imenovanih celija i skupova.
Pozdrav
[ Ivek33 @ 07.11.2008. 08:02 ] @
Citat:
timmy: to cak i mozes da radis ali samo ako su oba dokumenta otvorena.
@timmy, ja ne moram imati oba file da bi ažurirao podatke. Kada napravim promjene u 1.xls i zatvorim file, otvorim 2.xls i Excel mi uredno ažurira promjene koje su napravljene u 1.xls ( naravno nakon klika na gumb za ažuriranje )
[ boxi @ 07.11.2008. 21:35 ] @
ok probacu
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.