[ mczlaya @ 07.11.2008. 09:25 ] @
moj commodore 64 se porkvario a jako mi je potreban novi zna li neko gde se u bgu mozhe naci c64? |
[ mczlaya @ 07.11.2008. 09:25 ] @
[ iMiki @ 07.11.2008. 09:36 ] @
Postavi oglas na www.pcberza.rs
[ mczlaya @ 07.11.2008. 09:58 ] @
a uradio sam to ali niko mi se ne javlja :[
mislio sam da mi kazhe neko ako zna nekakvo kul mesto gde se prodaju. hvala na predlogu u svakom sluchaju. [ Binary Mind @ 07.11.2008. 12:16 ] @
Salis se zar ne? Cool mesto gde se prodaju komodorci???
[ iMiki @ 07.11.2008. 12:17 ] @
U prodavnicama ga sigurno nema.
Najgore je sto su ljudi i zaboravili da imaju tako nesto a nekome puno znaci. Ja imam Atarija ST 512 KB sa eksternim flopijem, bez monitora. Al' se cepao LOTUS i ELITE i programiralo u Gfa Basic-u :)) Sta ti radis na Commodore 64? Jel debeljko ili novija verzija kao Amiga? [ mczlaya @ 07.11.2008. 12:23 ] @
:]
a dobro mislim kad kazhem kul mesto, ne mislim kao prodavnica i garancija i kol centar za mushterije nego vishe kao na primer ako je neko skoro video negde pa da mi kazhe gde, ili da zna da neko ima a da mu ne treba i to a koristim ga za muziku mislim koristio bih ako nadjem novi a nije mi bitno da li je debeljko ili tanji onaj zato shto su isti unutra btw ima ortak atarija i voli ga vishe od svega lol blago vama shto mozhete da koristite svoj omiljeni komp [ mcanji @ 07.11.2008. 12:28 ] @
Daj oglas na nekoliko mesta (PC berza, Halooglasi, Novosti Oglasi...) i neko će ti se već javiti. ja sam imala jedan, ali sam ga prodala tamo negde sredinom devedesetih (koristila sam ga celih mesec dana). mislim da je bio debeljko u pitanju, sa onim eksternim čudom za kasete i džojstikom...
[ iMiki @ 07.11.2008. 14:39 ] @
@mczlaya
Radis muziku preko SID-a (jel se tako zove audio chip) ili ga koristis kao MIDI sikvencer? Sta imas od periferija, kasetarac, flopi, moitor, QuickShot 2 dzojstik :))) Nesto sam se setio. Imas muzej racunara negde u Beogradu. Ljudi su im poklanjali stare racunare, mozda imaju neki viska, mozda trampa staro-neispravno za staro-ispravno. [ mczlaya @ 07.11.2008. 15:16 ] @
jeste, zove se SID i zvuchi predivno
uglavnom mi je varijanta da povezhem c64 preko audio izlaza na komp i onda pravim na njemu u trackeru melodije i shaljem audio na komp, shta cu postoje i bolja reshenja ali ja josh nisam nabavio nishta od toga na primer MIDI interfejs a evo sad nemam ni commodore :[ super ideja za muzej rachunara, pozvacu ih, hvala na informaciji! [ iMiki @ 07.11.2008. 20:49 ] @
Nekad je bio veci dozivljaj videti i cuti intro sa ludackim skrolovanjem pre igrice nego igrati samu igricu.
Nisi razmisljao da nabavis nesto drugo, Amigu? Ne znam dali si posecivao sajam racunara i ucila krajem osamdesetih i pirata sa Amigama na kojima se vrteo X-Copy i PopCorn. [ mczlaya @ 08.11.2008. 00:00 ] @
meni nikad nisu radili introi na commodoreu, stalno su bagovali na tom shto sam imao kad sam bio klinja
jedino u tom fazonu shto je moglo da se vidi je bila ona slika pre nego shto se pirates! startuje to je bilo kul a ne znam, amigu nisam nikada imao pa me ni ne zanima ali znam da ima mnogo ljudi koji je obozhavaju moram nabaviti c64! [ guitarman @ 08.11.2008. 06:44 ] @
imam ja c64, i to onaj noviji model u produzenom kucistu, dajem za 1000din. sa sve turbo modulom, napajanjem, i disketnom jedinicom koja nesto nece da cita diskove, dal se rastelovala glava neam pojma... poz [email protected] mczlaya wrote in message news:[email protected]...
Citat: meni nikad nisu radili introi na commodoreu, stalno su bagovali na tom shto sam imao kad sam bio klinja jedino u tom fazonu shto je moglo da se vidi je bila ona slika pre nego shto se pirates! startuje to je bilo kul a ne znam, amigu nisam nikada imao pa me ni ne zanima ali znam da ima mnogo ljudi koji je obozhavaju moram nabaviti c64! ---- http://www.siberiankiss.cjb.net/ -- http://www.elitesecurity.org/p2101995 [ Binary Mind @ 09.11.2008. 10:33 ] @
Citat: iMiki:Ne znam dali si posecivao sajam racunara i ucila krajem osamdesetih i pirata sa Amigama na kojima se vrteo X-Copy i PopCorn. To su bila luda vremena. Secam se svoje prve Amige (imao sam cak 3 modela Amiga 1000, Amiga 500 i Amiga 2000), gomile BASF flopica i X-Copy Pro-a ![]() ![]() ![]() ![]() [ mczlaya @ 09.11.2008. 11:57 ] @
mozhda je amiga bila "bolja" za audio produkciju
ali nishta ne zvuchi bolje od commodorea i SIDa :p [ SASA M. @ 09.11.2008. 15:42 ] @
Ex, komodorac, kod se samo setim. Nemam ni jedan, ali imam negde dva spektruma zx48k.
![]() ![]() ![]() Komodor sam imao nekoliko komaTa, samo je jedan crkao i njega sam uspeo da popravim. U to vreme je, koliko znam, radio samo jedan servis negde u knezu, ali od mene nisu imali nikakve koristi. ![]() ![]() Jednom prilikom kada sam prodavao jednog komodorca, javi se covek iz MedvedjU. Kaze dolazi ujutru u 6h u Beograd, rekoh dobro, cekacu te. I naravno, drugar i ja smo ga docekali svecano i radno, cele noci druzeci se sa racunarom. Bolji test ispravnosti nije mogao da se zamisli. ![]() [ iMiki @ 09.11.2008. 18:14 ] @
@mczlaya
Jel pazarais onaj Commodore 64 za hiljadarku? Moj brat je imao komodor i uz njega je dobio original igricu, nesto kao vozis skeit po putu izbegavas automobile a od nekih dobijes koka kolu kojom dopunis energiju za dalju voznju. Interesantno je da komodorovci nisu obracali paznju na kakve kasete snimaju igrice, mogle su da budu i koriscene, narodnjaci, bilo sta samo da je kaseta. Prvi put sam se susreo sa kompom '86, bratov Schneider (Amstrad) CPC 464 sa zelenim monitorom i ugradjenim kasetarcem, opasna masina. Prve igrice koje sam igrao su Chuckie Egg (strava igra stalno sam je igrao) i Andrid One, Mutant Monty i onda Starquake! Secam se jedne igrice (ne znam kako se zove) platformska, desava se u metrou (podzemlju) Pariza, mesacar koji na dva nivoa seta levo-desno i nailazi na prepreke, ljude kojima trebe da donese odredjeni predmet da bi nastavio dalje. Da sve bude malo interesantnije te godine kupin prve novine o racunarima, letnji dvobroj Racunari 17 (koje video shvatice) a uunutra opis 30 igrica za dugo toplo leto :) Kasnije sam kupovao sve, Racunare, Svet Kompjutera i Moj Mikro. Svi su bili super a cuvam ih i danas. [ SASA M. @ 09.11.2008. 19:12 ] @
Kako me je nerviralo sto neki od tih casopisa u to vreme trose stranice na nepotrebne programe kao sto je lotus 1-2-3 i slicne umesto da posvete igricama. Da sam u pravu, pokazalo je vreme, tih programa vise nema, a igre su opstale.
![]() Mozda nije lose obici i buljak,ponekad se neki staritet i tamo moze naci. Ostavis trgovcima broj tel. ako nalete na tako nesto da te zovu. ![]() [ mczlaya @ 09.11.2008. 19:59 ] @
@iMiki
poslao sam choveku poruku ali izgleda da nije proveravao private poenta je shto sam u poslednje vreme nabavio nekoliko c64 a on svoj ceni bash dosta, a pritom flopi izgleda ne radi mislim dogovoricemo se meni je samo zhao kad chujem da je neko bacio commodore u kontish a meni bash treba za muziku! [ mczlaya @ 26.11.2008. 22:46 ] @
tema je i dalje aktuelna
tako da ako neko ima c64 koji mu ne treba nek se javi na private :] [ StORM48 @ 27.11.2008. 00:29 ] @
Zbog specifičnosti potrage, tema je malo stajala otvorena.
Za dalje > oglasi u forumu "Ostali hardver". Hvala na razumevanju. Pozdrav Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|