[ Jurivaka @ 07.11.2008. 15:43 ] @
Izradjujem ikonice za svoj desktop i njima menjam dosadne standardne ikonice. Ikonice radim sa alatom ArtIcons Pro, u kombinaciji sa PS Cs3. Naišao sam na jedan problem koji ne znam da rešim. ( mada, istina, mnogi to ne bi ni smatrali nekim problemom, ali ja sam takav - sitničav, kada nešto radim hoću da to bude što je moguće perfektnije) Evo o čemu se radi: Kada izradjenu ikonicu memorišem u bmp formatu sve je OK osim jene sitnice koja mi smeta: u datoteci gde sam je memorisao ikonica ima crnu pozadinu!!! Medjutim, kada je odatle prenesem na desktop, crna pozadina se gubi. Kada tu istu ikonicu memorišem u png formatu, ona se u datoteci pojavljuje u izvornom obliku - onakva kavu sam je napravio. Medjutim, kada ikonicu hoću da prenesem na desktop ( isim postupkom kao i u prvom slučaju) program ne može da je pronadje??? U čemu je "caka"? Zašto insinstiram na ovom problemu? Zato što su sačuvane sličice u png formatu kvalitetnije i ugladjenijih ivica, što je vrlo važno za minijaturne sličice, kao što su ikonice. Može li neko da mi pomogne? Hvala unapred! |