[ ZZIKA @ 07.11.2008. 19:46 ] @
Dakle - želja je sledeća, a može li se jednostavno i koliko - toliko jeftino ostvariti - to je pitanje: Na donjoj slici prikazana je uprošćena šema povezivanja moje lokalne mreže. Trenutno se u mreži ne nalaze uređaji 1 i 2, kao ni analogni telefon povezan na uređaj 2. Mreža funkcioniše besprekorno tako da svi računari u mreži međusobno mogu da razmenjuju fajlove i izlaze na InterNet. Pojavila mi se potreba za analognom telefonskom linijom na udaljenoj lokaciji. Pretpostavljam da se za tu namenu može iskoristiti postojeća wireless veza i da je sasvim bespredmetno razmišljati o razvlačenju 2 km telefonske parice (što u konkretnom slučaju apsolutno nije ni moguće izvesti). Pitanje bi bilo - kako ? Čime ? Na šemi je skicirano šta tačno želim da postignem i pretpostavljam da je to izvodljivo, ali kako nemam iskustva sa SIPom, WOIPom itd... bolje je da pitam one koji ovu tematiku imaju u malom prstu. ![]() Šta bi moglo da se iskoristi na mestu gde sam nacrtao uređaje 1 i 2 i gde se u našim krajevima isti mogu nabaviti ? Naravno uz uslov da se ne moraju postavljati nekakvi serveri i slične komplikacije. Znači ako je moguće bez upotrebe računara. [att_img] |