[ robert63 @ 08.11.2008. 16:49 ] @
Ovako se proverava i bazdari Termometar za " kucne" potrebe ! Nov !-Bez i jednog minuta rada ! -a vec laze ! Posle bazdarenja,,,manje laze ! |
[ robert63 @ 08.11.2008. 16:49 ] @
[ yu1ny @ 08.11.2008. 18:08 ] @
Temperatura ključanja vode zavisi od okolnog pritiska, to svaki student Fizike (i dobar srednjoškolac) zna.
Što je niži pritisak, niža je i temperatura ključanja vode. Na Mont Everestu voda ključa na oko 69 stepeni celzijusa ![]() Prema tome, ko zna gde su ti švabe umeravali termometar ![]() [ robert63 @ 08.11.2008. 18:28 ] @
U PRAVU SI !----U potpunosti !!!!!!!!!
Napomenuo sam :::: Za KUCNU UPOTREBU !!!! a ne za Rafineriju, Svabe su " umeravali" bas tamo gde treba,,,nije to firma iz " obdanista"--znaju oni sta rade ! ne pali se na prvu iskru,,,,, Prati me " logicki ",,,,,,,, ![]() [Ovu poruku je menjao robert63 dana 08.11.2008. u 19:54 GMT+1] [ yu1ny @ 08.11.2008. 18:57 ] @
Ma pratim ja tebe a i znam koliko taj industrijski termometar košta, ali ako su ga umeravali na vrhu Mon Blana i sa kineskim digitalnim termometrom koji ima jedan jako zgodan trimerčić za "umeravanje" onda.....
![]() [ robert63 @ 08.11.2008. 19:01 ] @
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bas vala !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kad se Nemci penjali na Mon Blan,,,da bi prodali Termometre srbima ? Toliko PODLO ipak nije !!!!,,,,bez obzira na odnos crvenog -i- zelenog Pasosa,,,ipak TO NE postoji !!!!!! --------------Postoji " LJUDSKOST " koja NE dopusta " ovakve spic udarce u cevanicu " !!! Nismo MI centar sveta! Oni odose,( centar sveta) ,,a mi rovarimo po buvljacima ne-bi-li nasli--------isti SIFON za WC-Solju ??? Krademo sapun,elektrode i sijalice iz firme,,idemo stop-om na posao, i dorucak ne umemo da odpakujemo posto je zamotan u 100-kesa ! Imamo zemlju,njivu,,,,Vikendicu,,, a na Vikendici trava do pupka,kad god dodjes,, jedva cekas da sednes,, a tek sto sednes zena kaze : curi zuta voda na sudoperi,, a Ti-domacin--pa odmah za Rol-Cangle,, Da proveris "Fitinge" i dok to radis ,,,, Zena vice " iz rezije" ,,, ---Mili,,,nema struje na sporetu ! a Ti bacis Rolcangle i sa Prob-Lampom nagrnes na sporet ! Kad od 3 Faze ima samo Jedna,,,,, Dok skines zadnji zardjali poklopac sporeta,,osnojis se,, Niko Te nista NE pita,,-----Od Tebe se ocekuje da Rukovodis Situacijom !! I samo sto Si postavio pregorelu Briknu,,,,Zena proziva---!!! Evo Ti meso za rostilj !---Drzi serpu !!!-Pazi na stakleni poklopac ! Vec Si se najeo,,,pokosio travu,,,uredio supu,,,,ma sta da Ti kazem,,,,Plac se NE-Prepoznaje ! u Ponedeljak idemo na posao da se odmorimo !--od Vikenda ! [Ovu poruku je menjao robert63 dana 08.11.2008. u 23:28 GMT+1] [ peca26000 @ 08.11.2008. 19:39 ] @
Sta reci za tu situaciju sa zenom i porodicom ,mozda je bolji taj digitalni termometar,kad ti digne pritisak da onaj sto koristi zivu ne napravi vecu stetu !
A jel si to ti pravio taj eksperiment na sporetu sa analognim i digitalnim meracem? Pozdrav [ robert63 @ 08.11.2008. 21:08 ] @
Da u kuhinji na plinskoj ringli,,,zasto?
Mislis da To nije izvodljivo van " NASE "-? Izvodio,uslikao upisao text ! Nista neuobicajeno,,,, Pa sta mislis kako radimo na poslu ? Zovemo Bil Gejtsa da nam bazdari ?---Pa se cenkamo "za Ruke " ??? Interes -Ne-interes !!! [ ptak 13. @ 09.11.2008. 01:06 ] @
Zanimljiv komentar za ovo sa porodicom :)
A kakve ima veze ako poredi digitlni i analogni termometar, ne vidim razliku. Sad bas stepen tacnosti odnosno klasa tacnosti je tu negde, niko ne gled u 1C ali ovo na pocetku laze dosta. mada Roerte moras da zuems u obzir da kljucanje vode ima veze sa pritiskom. [ robert63 @ 09.11.2008. 01:17 ] @
Naravno da TEMP-Kljucanja vode zavisi od :
-Vazdusnog Pritiska ( nadmorska visina) -Sastava vode,,kamenac,,soli,,ph-vrednost,, Svi koji ste komentarisali imate pravo ! A taj TEXT,,,,to ja malko,,,,,,detalj iz realnosti,,,,, [ veselinovic @ 09.11.2008. 09:33 ] @
A kakve veze ima temperatura kljucanbja vode sa eksperimentom. Radi se o klasicnom uporedjivanju ispitivanog instrumenta sa pokazivanjem instrumenta koji ima vecu klasu tacnosti, i za koji se uz odredjene ( teoretske) rezerve moze reci da je tacan. Tako se bazdare i voltmetri i ampermetri i watmetri, i jos mnogo instrumenata. Jedina stvar na koju se mora voditi racuna je vremenska konstanta uredjaja, pa bi serpa sa vodom trebala biti cim veca. Eto.
[ peca26000 @ 09.11.2008. 12:19 ] @
( teoretske) rezerve moze reci da je tacan. Tako se bazdare i voltmetri i ampermetri i watmetri, i jos mnogo instrumenata.
ja sam sad razumeo da se svi sad instumenti tako bazdare ![]() [ Sepa011 @ 09.11.2008. 15:41 ] @
Ja videh 'bazdarenje' na 100 stepeni, a gde je druga strana (0 stepeni) ?
[ robert63 @ 10.11.2008. 03:01 ] @
U pravu Si !
Taj deo nisam uslikao,kasno se setih. Bilo je uronjeno u MIX- Leda i vode. I tu je lagao ~5 C Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|