[ duki64 @ 08.11.2008. 20:35 ] @
Dali neko zna gde bih mogao da kupim GSM komunikator |
[ duki64 @ 08.11.2008. 20:35 ] @
[ yu1ny @ 08.11.2008. 22:45 ] @
Ima raznih GSM komunikatora...kaži za šta ti treba?
[ duki64 @ 10.11.2008. 21:02 ] @
potrebno mi je da sa alarmne centrale preko GSM mreze izvrsi dojavu
[ maky381 @ 17.10.2009. 17:11 ] @
meni treba gsm komunikator da dojavljuje greške uređaja na izdvojenom objektu..većina komunikatora se upotrebljava za dojavu alarma protuprovale,skupi su,imaju malo ulaza i puno funkcija koje mi ne trebaju... zato želim preporuku za gsm komunikator koji će mi grešku (8-10 GREŠAKA odnosno treba imati 8-10 ulaza)javiti putem SMSa na programirani telefon...postoje razne samogradnje ali se zbog skupe opreme na izdvojenom objektu nebi igrao i istraživao kvalitetu...
[ paga @ 17.10.2009. 18:08 ] @
Idi u forum mikrokontroleri . Tamo ima dečaka koji mogu od microe da nabave komunikatore i da ti naprave jednostavnu aplikaciju kakvu god želiš .
[ maky381 @ 18.10.2009. 08:18 ] @
gsm komunikator mi treba za firmu...uređaj mora imati atest,orginal račun,pouzdan proizvođač...zato razne samogradnje ne mogu instalirati....
[ Sepa011 @ 18.10.2009. 13:45 ] @
Citat: maky381: gsm komunikator mi treba za firmu...uređaj mora imati atest,orginal račun,pouzdan proizvođač...zato razne samogradnje ne mogu instalirati.... Konacno prave reci: atest, pouzdan Da bi resio taj tvoj problem, kupis jedan PLC, sam izaberi najpouzdanijeg proizvodjaca, i jedan GSM modem (mislim da je Siemens imao neke dobre modele). I jedno i drugo ima potrebne ateste, jedino sto ti preostaje je da napises program za PLC, a za isti vec ne znam kako ces dobiti atest. Naravno, od programa zavisi i pouzdanost citavog sistema. Mislim da niko od proizvodjaca ne pravi takvu vrstu komunikatora. Tvoji zahtevi su 'po narudzbi' i to bi imalo svoju, ne znam koliku ali ne bas malu, cenu. paga te je uputio na podforum Mikrokontroleri, pa bi tamo mogao da se raspitas. BTW: sa kolegama sam pre nekoliko godina pravio neku skalameriju sa Omron-ovim PLC-omi Siemens-ovim GSM modemom, sto se alarma tice, ima ih 255, SMS dojava na vise brojeva (vlasniku uredjaja, majstoru zaduzenom za odrzavanje,...) Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|