[ XXdadoXX @ 10.11.2008. 09:24 ] @
Pozdrav svima, imam jedan problem...Ovako, promijenio sam dosad 3 para zvučnika, ali svejedno stalno se čuje nekakav šum u pozadini i lagano kliktanje, ovi zadnji koje sam kupio su od logitecha x 240 ja mislim...Pretpostavljam da je problem ili u struji ili ploči, ne znam....Inače imam integriranu zvučnu na ploči AsRock... Hvala unaprijed!...
[ buljko @ 10.11.2008. 09:36 ] @
Pre svega, proveri da ti u PB opcijama nije prisutan mikrofon. Podignut regler (bez prisutnog) mikrofona obicno proizvodi odredjeni sum.
[ JankoNIS @ 10.11.2008. 09:37 ] @
Idi u podesavanja za zvuk (dvoklik na zvucnik kod sata) i iskljuci "CD Player" i "Line-in".
[ XXdadoXX @ 10.11.2008. 12:13 ] @
Sve sam napravio što ste naveli i ništa...primjetio sam da kad se ostvaruje promet na internetu, bilo upload ili download dolazi do tog laganog kliktanja...i šuma...???
[ JankoNIS @ 10.11.2008. 13:52 ] @
U podesavanjima za zvuk (gore navedeno) idi u "Options" -> "Properties" -> "Playback". Ukljuci sve sto tamo vidis, a onda se vrati na prikaz klizaca pa iskljucuj jedno po jedno, dok ne nadjes kojim putem sum prolazi. Isto to uradi sa "Recording".
[ I miloseski @ 15.11.2008. 08:45 ] @
I kod mene je isti problem ,
imam maticnu (Matsonic MS9327E+(USB)) i integriranu zvucnu (C-Media CMI9738 @ SiS 7012 Audio Device PCI),
promenio sam dva para zvucnika ,skinuo sam nove drivere sa oficijalne strane , probao sam sa novim kodeksima,isklucivao sam neke stvari jednu po jednu da vidim mozda je problem u njima ( skoro sve ) i nista opet Šum se pojavljuje u pozadini, ali sam primetio da kada procesor je 100% zauzet sum se ne pojavljuje .Neznam sta bi moglo da bude.(ili mozda zvucna je riknula)
[ I miloseski @ 17.11.2008. 17:52 ] @
Evo odgovora na pitanje koji je postavio XXdadoXX, Ovako ,skinuo sam TV karticu , modem , dodatni culer sto sam sam postavio ,Bluetooth USB , i startovao sam kompjuter , kada sam pustio muziku nije bilo Šuma , zatim sam postavljao TV karticu pa , Bluetooth USB , pa modem , i kada sam postavio modem Šum se opet pojavio (a za svaki slucaj sam iskljucio i Culer), i evo kompjuter radi vec 2,3 sata i do sada nema nikakvih problema , ali ne znam zasto se to desava no bitno je da vise nema Šum , ako ima nekakvih promena javicu
[ XXdadoXX @ 18.11.2008. 09:33 ] @
Mislim da je kod mene problem internet, odnosno kupio sam wireless opremu za internet, ubiti onu d-linkovu g-122 za wireless, mislim da kad je ona aktivna proizvodi nekakve šumove. Probat ću sa isključivanjem pojedinih uređaja....
[ XXdadoXX @ 19.11.2008. 12:25 ] @
Kod mene je očito problem u činču na integriranoj zvučnoj na ploči...malo sam počačkao i sad nema nikakvog šuma...jeftina ploča a i ima već koju godinu pa eto...vjerovatno zbog toga...