[ iizuzetan @ 10.11.2008. 23:11 ] @
Napravio sam skriptu za slanje poruka sa sajta i radi. Kad sam dalje nastavio da je usavršavam došlo je do problema i to kad sam ubacio deo koda koji će proveravati da li je korisnik popunio sva polja u formi. Kad se popune sva polja onda i dalje sve radi, ali kad se ne popune sva polja onda se ne šalje poruka (što je i ok) ali se ne pojavljuje ponovo forma da bi je ponovo popunio korisnik (javlja se samo bela/prazna strana), a ja hoću da se pojavi. Sad ću dati php program pa ako neko uoči gde je greška bio bi mu zahvalan da mi napiše kod kakav treba. Code: <html> <head> <title>PORUKE POSETILACA</title> </head> <body> <h1>Napisite poruku</h1> <? if ($_GET["greska"]==1){ echo 'Morate popuniti sva polja! Pokusajte ponovo.'; } if (!$_POST["submitaj"]) { ?> <form name="poruke posetilaca" method="post" action="<?=$PHP_SELF?>"> Unesite vase ime :<br> <input type="text" name="ime"> <br> Unesite vas mejl :<br> <input type="text" name="mejl"> <br> Unesi tekst poruke :<br> <textarea name="poruka"></textarea> <br> <input name="submitaj" type="submit" value="Posalji"> </form> <? } else { /*pravimo kratka imena sistemskim promenjljivima koje sakuplaju podatke iz forme i prosledjuju skripti na dalju obradu */ //ime posiljaoca poruke $ime=$_POST['ime']; //mejl posiljaoca $mejl=$_POST['mejl']; //poruka posiljaoca $poruka=$_POST['poruka']; //provera da li su uneti svi podaci u formu if (!$ime){ $greska=1; } if (!$mejl){ $greska=1; } if (!$poruka){ $greska=1; } if ($greska==1){ unset($_POST); include 'provera.php?greska=1'; exit; } //adresa na koju se salje poruka iz forme $adresa='[email protected]'; //Naslov mejla koji se salje iz forme $predmet='Poruke posetilaca'; //promenjljiva koja sadrzi sve podatke iz forme $sadrzaj_forme='ime posiljaoca: ' . $ime . "\n" . 'mejl posiljaoca: ' . $mejl . "\n" . "poruka posiljaoca:\n" . $poruka . "\n"; $adresa_forme='od: [email protected]'; mail($adresa, $predmet, $sadrzaj_forme, $adresa_forme); echo '<br>'; echo 'poruka je poslata'; } ?> </body> </html> |